Belföld

A Bricostore a gazdasági válsággal indokolja a kivonulást Magyarországról

bricostore(1)(210x140)(1).jpg (bricostore)
bricostore(1)(210x140)(1).jpg (bricostore)

A gazdasági válsággal és az ebből adódó forgalomcsökkenéssel indokolta a Bricostore vezetője a kivonulást Magyarországról a vállalat Facebook-oldalán pénteken.

Philippe Bresson, a Bricostore Hungária Barkácsáruház Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója közleményében azt írta: Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék itteni tevékenységüket.

Hangsúlyozza: a Bricostore mindent megtesz annak érdekében, hogy a tevékenysége beszüntetése előtt minden kötelezettségvállalását maradéktalanul teljesítse. Csütörtökön a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke, Sáling József tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Bricostore barkácslánc december 31-ével kivonul Magyarországról. A vállalat 1997-ben telepedett meg Magyarországon, jelenleg kilenc barkácsáruházat működtet Törökbálinton, Győrben, Budakalászon, Fóton, Soroksáron, Székesfehérváron, Csömörön, Szekszárdon, valamint Miskolcon. A cég miskolci áruháza 2007 decemberében nyílt, azóta nem nyitott új áruházat Magyarországon a Bricostore.

A Bricostore honlapján elérhető információk szerint a magyarországi Bricostore cégcsoport tulajdonosa a francia Bricostore Holding S.A.S. A céginformációs adatok szerint a Bricostore Hungária Barkácsáruház Kereskedelmi Kft. vesztesége 2009 óta folyamatosan nőtt: 2009-ben több mint 740 millió, a következő évben 1,6 milliárd, majd 2011-ben már csaknem 2,2 milliárd forintos mínuszt könyvelt el. A kft. a céginfó adatai szerint 670 munkavállalót foglalkoztat.
A Bricostore a honlapja szerint további két céggel, a Bricostore Hungária Beszerzési Kft.-vel. és a Bricostore Hungária Ingatlan Kft.-vel van jelen Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik