Belföld

Szegedre érkezik a Carbonsweet

Az egyre népszerűbb The Carbonfools november 23-án érkezik Szegedre a legújabb lemezével. A fellépés apropóján Fehér Balázzsal, a csapat frontemberével beszélgettünk.

Budapesten már bemutattátok az új albumotokat. Hogy sikerült rögtön kétnaposra a koncertezés?

Fehér Balázs: Szerencsére elég hamar elkapkodták a november 8-ai jegyeket, úgyhogy 9-én megismételtük az estét. Egy harmadik napot is meg tudtunk volna tartani teltházzal, de nem akartuk futószalagszerűvé tenni a koncertjeinket.

Miért lett az új lemez címe Carbonsweet?

Fehér Balázs: Mert szénédesre vettük a figurát.

Más lett, mint a Carbonheart?

Fehér Balázs: Mint akkor, mos is carbonfoolsosok maradtunk, mindig azok leszünk. Stílusban nem látok különbséget, Titusz jó zenei érzékkel nyúl minden műfajhoz. De ez az a lemez, amikor kijelenthetem, hogy teljesen összekovácsolódott a banda. Mindenki megtalálta a helyét a színpadon és azon kívül is. Ezért bátran mondom, hogy jó úton haladunk a nagy sikerek felé.

Az előző interjúban említettétek, hogy amit mindenképpen változtatnátok, az a lemezborító külseje. Sikerült?

Fehér Balázs: Az egyik festőművészvész barátom alkotását alakítottuk át a grafikusunkkal, nagyon jó kis borítót sikerült alkotnunk.

A Birthady című számotokkal az egyik országos televízió egyik népszerű műsorában debütáltatok. Milyen visszajelzések érkeztek hozzátok?

Fehér Balázs: Szerencsére tetszett az embereknek az új dalunk, és nagyon pozitív minden visszajelzés. A műsor kreatív igazgatója pedig külön köszönetet érdemel. De most inkább visszavonulnánk a kereskedelmi médiától.

November 23-án Szegeden koncerteztek az Ifjúsági Házban. Milyen show-val készültök a szegedieknek?

Fehér Balázs: Különféle fénytechnikákat viszünk Szegedre, és hát magunkat. Remélem, ennyi elég lesz. A maximumot szeretnénk nyújtani, de úgy gondolom, hogy nyárra fog összeállni egy igazán ütős show. Mert addigra már ismerni fogják a dalainkat.

A Birthday című számotokhoz már elkészült a videoklip is. Mi mikor láthatjuk?

Fehér Balázs: A forgatásnak már vége van, jelenleg az utómunkálatokat végezzük. Ha saccolnom kellene, azt mondanám, hogy egy-két héten belül már látható lesz.

Szinte nem lehet úgy kinyitni egy magazint vagy női online portált, hogy ne veled találkozzunk. Például benne vagy a top50 szexi pasi között, vagy a 30 legstílusosabb magyar sztár között. Szerinted a te népszerűséged hogyan hat a The Carbonfoolsra?

Fehér Balázs: Ezek a kis címkék, hogy szexi és stílusos pasi, szezonálisan jönnek, majd megint eltűnnek. Szerintem jó hatással van ez is a zenekarra, de például Milán is elég népszerű, Steve sem panaszkodhat, szóval nem csak én állok a rivalda fényben. Nagyon sokféle ember nagyon sok okból szereti ezt a zenekart.

Mit üzentek a szegedieknek, akik már megvették a koncertjegyüket és várják a 23-át?

Fehér Balázs: Azt, hogy mi is nagyon várjuk őket. Nagyon imádunk Szegeden fellépni. Szóval, Szeged, szeretünk és jövünk.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik