Belföld

Lázár beszólt Botkának

A kormány célja az, hogy az önkormányzatok döntő többségét kiváltsa az adósságcsapdából, amelybe a szocialista kormányok évei alatt kényszerültek - mondta Lázár János.

A politikus közleményében megköszönte Botka László szegedi polgármester “igazán különleges érdeklődését”, amelyet az Hódmezővásárhely, illetve a személye iránt tanúsít, megfogalmazása szerint azonban ez sem a város, sem saját részéről “nem nyerhet viszonzást“.

Lázár János azt írta: “mi, hódmezővásárhelyiek igen konzervatív emberek vagyunk, és nem foglalkozunk Szeged pénzügyeivel, ahogyan Botka Lászlónak sincs semmi köze Hódmezővásárhely gazdálkodásához”.

Magyarország kormányának a célja egyértelműen az, hogy az önkormányzatok döntő többségét kiváltsa az adósságcsapdából, amelybe a szocialista kormányok évei alatt kényszerültek. Félreértés azonban ne essék: ez Szeged számára nem kötelező! Ha Botka László valóban olyan sikeres gazdaságpolitikát folytat és nem csupán a nyilatkozatokhoz, de a tettekhez is van benne elég bátorság, nyugodtan utasítsa el a kormány ajánlatát, és kezelje azzal a magabiztossággal Szeged országosan is kimagasló adósságállományát, ahogyan más városok pénzügyeiben mutatja az irányt” – tette hozzá az államtitkár.

Botka László csütörtökön az MTI-vel azt közölte: az állam 100 milliárd forinttal többet vesz el a települési önkormányzatoktól, mint amennyi feladatot átvesz, továbbá a feladatátvállalás miatt a települések elveszítik hitelfedezetüket, így a Fidesz nem megmenti, hanem felszámolja az önkormányzatiságot. A szegedi polgármester pikánsnak nevezte, hogy a kormány éppen Hódmezővásárhelyen, közlése szerint az ország egyik leginkább eladósodott városában tette meg bejelentését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik