Belföld

Herosz: konferencia és jótékonysági futás az állatokért

Az „Összefogással az állatokért” című konferenciát november 20-án rendezik meg, a Lajkó Csaba ultramaraton futó közreműködésével szervezett jótékonysági futást november 25-én.

Számos jogszabályi változás történt az elmúlt hónapokban az állatvédelmi törvényt illetően, a Herosz ezért tartotta fontosnak, hogy konferencián számoljon be a legfrissebb tudnivalókról. Új információ például, hogy nyolchetes kor alatt tilos elválasztani a kölyköket az anyaállattól, ennek ellenére számos felháborító esetről szerezhetünk tudomást.

Krepsz Gyöngyi, a Herosz Állatotthon vezetője és a menhely önkéntesei a sajtótájékoztatón bemutattak egy kéthónapos és egy mindössze négyhetes kiskutyát, valamint egy féléves cicát, valamennyiüket pár hetesen találták és mentették meg a biztos pusztulástól. Krepsz Gyöngyi elmondta: a jövő kedden 16 órakor, a Takarodó úti menhelyen megrendezésre kerülő konferencia célja, hogy kialakítsák, erősítsék az állatkínzók és a felelőtlen állattartók elleni közös fellépést, és tegyék hatékonyabbá az állatvédelmi munkát. A tanácskozáson Fejér megyei állatvédelmi szervezetek, jegyzők, állatvédőrök, önkéntesek vesznek részt, illetve bárki csatlakozhat, amennyiben jelentkezik a www.fehervariallatotthon.hu portálon található regisztrációs lappal.

A Herosz Állatotthon javára szerveződő jótékonysági futásra november 25-én, vasárnap kerül sor. Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok a sajtótájékoztatón kifejezte örömét, hogy védnöke lehet a rendezvénynek, hiszen maga is nagy állatbarát és kutyatulajdonos már gyermekkora óta. Méltatta a Herosz Állatotthon munkáját és hangsúlyozta: sokan félnek az állatoktól, de minden elrontott kutyasorsért az emberek a felelősek. Östör Annamária arra biztatta a lakosságot, hogy minél többen csatlakozzanak a jótékonysági futáshoz.

A „Ne előlük, értük fuss!” mottóval megrendezésre kerülő jótékonysági futás részleteiről Lajkó Csaba ultramaraton futó számolt be, aki kezdeményezője volt az akciónak. A gyülekező a Plaza előtti téren lesz délelőtt 10.00 órakor, nevezni egy kilogramm cica- vagy kutyatáppal, illetve bármilyen adománnyal lehet. Az ismert sportember és barátai a Plaza – Liszt Ferenc utca – Fő utca – Ady Endre utca – Jókai utca útvonalon futnak, vagy sétálnak 16.00 óráig több alkalommal és bárki csatlakozhat hozzájuk kedve szerint. Lajkó Csaba elmondta: a széleskörű felhívásnak köszönhetően jönnek szimpatizánsok Budapestről, Bajáról, Szekszárdról és Kalocsáról, így a kezdeményezés országos akcióvá válik. A befolyó adományokat teljes egészében a székesfehérvári Herosz Állatotthon kapja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik