Belföld

Havi 8 millióért bérelnek ingatlant a Miniszterelnökségnek

miniszterelnökség (miniszterelnökség, TNOR, politika, )
miniszterelnökség (miniszterelnökség, TNOR, politika, )

A strukturális átalakítás miatti apparátusbővüléssel magyarázza a fejlesztési miniszter azt, hogy miért bérel az állami vagyonkezelő havi bruttó 8 millió forintért ingatlant a Miniszterelnökségnek Budapesten, a Markó utcában.

A szocialista Harangozó Tamás írásban kérdezte a kormányfőt arról, miért jelölték meg a Miniszterelnökség Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló utasításban a Miniszterelnökség telephelyeként a Markó utca 9. szám alatti ingatlant. A kérdésre a nemzeti fejlesztési miniszter válaszolt. Németh Lászlóné azt írta, a strukturális átalakítás miatt a jelenlegi apparátus kibővült, és a mintegy 130 fős állomány megfelelő elhelyezését biztosítani kell. A hivatal elhelyezését szolgáló állami ingatlanok pedig már teljes kihasználtsággal működtek.

Az ingatlan kiválasztásakor szempont volt a Parlamenthez való közelség, az ár-érték arány és az átlátható tulajdonosi szerkezet. A követelményeknek a Markó utcai ingatlan felelt meg a legteljesebb mértékben – derül ki a miniszteri válaszból.

Az ingatlant a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) vette bérbe kétéves határozott időtartamra az OTP Ingatlanbefektetési Alap képviseletében eljáró OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt.-től, így az épületet a Miniszterelnökség használatba és nem vagyonkezelésbe kapta az MNV Zrt.-től. A bérleti díj összege havi bruttó 8 millió 52 ezer forint. A szükséges felújítások, a műszaki feltételek biztosítása, és a beléptető rendszer kiépítése további bruttó 64 millió forintba került – írta Némethné.

A Markó utcai épületben helyezték el például a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság titkárságát, a kormányzati internetes kommunikációért felelős helyettes államtitkár titkárságát, a kormány.hu főosztályt vagy a kormányzati döntések végrehajtásával foglalkozó miniszterelnöki biztos titkárságát.

A szeptember végi adatok szerint a Miniszterelnökség engedélyezett létszáma 275 fő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik