Belföld

Fogyott a Fidesz tábora, Bajnaiék 4 százalékon állnak

Az Ipsos véleménykutatási igazgatója szerint az ellenzéki tömörülés körülbelül 4 százalékos támogatottságot szerzett megalakulása óta - írja az atv.hu.

Závecz Tibor szerint 23-24% a totálisan passzívak, vagyis az olyanok aránya, akik már 2010-ben sem mentek el szavazni, és nem is tervezik ezt, így rájuk nem érdemes „utazniuk” a pártoknak, akiknek inkább az alsóbb státuszúakra, az idősebbekre és a kisvárosokban, településeken élőkre kell a figyelmüket fordítaniuk, mert ők csalódhattak a legnagyobbat a kormány politikájában.

Az Ipsos legfrissebb mérése alapján, ha keveset is, de fogyott a Fidesz tábora, amely jelenleg 19 százalékon áll. Az MSZP tartja a helyét, a teljes lakosság körében 16 százalékos a támogatottsága. Erősödött a Jobbik, jelenleg 8 százalék támogatja a kutatás szerint, amely több mint 600 ezer hívet jelent. Javult az LMP helyzete is, a pártot 4 százalék, azaz nagyjából háromszázezer szavazó támogatja. A Demokratikus Koalíció 2 százalékon áll, ez körülbelül 200 ezer szavazót jelent. A bizonytalanok és nem szavazók aránya jelenleg 50%-os.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik