Belföld

Börtön a szocialista képviselőnek?

A Malév-vizsgálóbizottság egy májusi ülésén Józsa István megrántotta Kubovicsné dr. Borbély Anett bizottsági főtanácsadó haját.

Október elején a Fidesz női tagozata Kövér László házelnökhöz fordult, mert egy nyilvánosságra került jegyzőkönyvrészlet szerint a Parlament egyik Malév-bizottságának ülésén az MSZP-s Józsa István megrántotta egy bizottsági főtanácsadó haját. Az eset még május 16-án történt.

Az egyik érintett, történetesen Józsa képviselő rögtön tagadta a hajhúzás tényét és azt mondta, „Itt nincs mit keresni, nagyon jó viszonyban vagyok a kolléganővel, nagy kezit csókolommal vagyok iránta”

Kövér László, mint házelnök, az alkotmányügyi bizottsághoz utalta a problémát. Itt a képviselők pedig hosszas tárgyalás után arra jutottak, hogy „a fizikai erőszak az Országgyűlés jogainak és tekintélyének egyik legsúlyosabb megsértése. Az alkalmazandó szankcióknak részletes jogi szabályozása halaszthatatlan jogalkotási feladat.”

Bábiné Szottfried Gabriella és Ékes Ilona miközben ismertették a bizottság egyhangú állásfoglalását a hajhuzigatós ügyben, hozzátették, hogy a fizikai erőszak a magyar büntetőjogi szabályozás szerint bűncselekményt képez.


Bábiné Szottfried Gabriella és Ékes Ilona – Fotó: kummer János

A hír24 azon kérdésére, hogy akkor feljelentik-e a hajhuzigatós szocialistát, Bábiné Szottfried Gabriella azt mondta, hogy ők nem voltak ott az ülésen. Az érintett Kubovicsné Borbély Anett szándékairól pedig fogalmuk sincs. Bár országgyűlési képviselőként, ha tudomásukra jut egy ilyen súlyos bűncselekmény kötelességük volna feljelentést tenni, de ők inkább megvárják, mit tesz Kubovicsné, az áldozat.

Arra azonban volt ötlete a képviselőknek, mit tegyenek a szocialisták. Ékes Ilona csak sorolta vádló kérdéseit: mit szándékozik tenni az MSZP-frakció, az MSZP női tagozata, azok a politikusok, akik eddig hangsúlyosan kiálltak a nők védelmében. Mit fog tenni Lamperth Mónika? Gurmai Zita fontolgat-e valamilyen párton belüli szankciót?

Feszülten várjuk mit lép az MSZP-frakció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik