Belföld

Tanácskozott a megyei államigazgatási kollégium

A testület Székesfehérváron tartotta tanácskozását a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója vezetésével.

A járási hivatalok szervezésének helyzetét első előadóként Balogh Ibolya főigazgató elemezte, aki a közigazgatási reform kapcsán kiemelten szólt az önkormányzatok és a Fejér Megyei Kormányhivatal jó együttműködésének jelentőségéről. Ezt követően tájékoztatás adott a Fejér megyei legális migráció helyzetéről, az érdekházasságok kiszűrésének, megelőzésének tapasztalatairól Vadász Gabriella, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága igazgató-helyettese. Fejér megye közlekedésbiztonsági helyzete címmel Vörös Ferenc rendőr ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója tartott prezentációt.

A 2011. évi adózási tapasztalatokat Schmidtné Kocsi Ibolya, a NAV Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága Tervezési és Elemzési Főosztály vezetője elemezte, majd a Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatósága szervezetéről, működéséről, időszerű feladatairól tájékoztatta a testület tagjait és a meghívottakat Gärtner József, a Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatóság igazgatója.

A Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium a tájékoztatókat köszönettel tudomásul vette.

A megyei államigazgatási kollégium – a törvény szerint -, a Fejér Megyei Kormányhivatal koordinációs feladatait elősegítő állandó fóruma. A Kollégium tagjai: a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetői, főosztályvezetői, a szakigazgatási szervek vezetői, valamint a területi államigazgatási szervek, továbbá a rendészeti szervek megyei vezetői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik