Belföld

Székesfehérvárral ismerkedett az osztrák nagykövet

Szóba került a gazdasági élet mellett a sport is, hiszen a város jégkorongcsapata az osztrák bajnokságban játszik évek óta.

Székesfehérvárra látogatott Michael Zimmermann Ausztria Magyarországra akkreditált nagykövete. A diplomatát Cser-Palkovics András polgármester fogadta a Városházán.

A találkozón, amelyen részt vett Radetzky Jenő tiszteletbeli osztrák konzul, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, szó esett Ausztria és Székesfehérvár történelmi múltja mellett a jelenlegi gazdasági életről is. Az osztrák diplomata, aki 2009 óta képviseli hazáját Magyarországon, elmondta: „Az Európában érezhető gazdasági válság arra ösztönöz bennünket, hogy együtt keressünk lehetőséget a megoldásra többek között új munkahelyek teremtésével.”

Székesfehérvár polgármestere a Városházán tett látogatás során tájékoztatta a nagykövetet a 2013-as Emlékév előkészületeiről. „ A megyeszékhely és Ausztria sok szálon kötődik egymáshoz. Az ipari és gazdasági kapcsolatok erősítése és fejlesztése mellett nélkülözhetetlen, hogy Székesfehérvár a jövőben is együttműködjön többek között az osztrák banki szektorral. A mai találkozó persze nemcsak a számok világáról szólt, hiszen az ünnepi Emlékév kulturális programjairól is beszélgettünk, valamint szó esett jégkorongcsapataink szerepléséről az osztrák ligában.” – emelte ki Cser-Palkovics András polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik