Belföld

Szeged vs.kormányhivatal: széttépték a babaruhát

Az államigazgatási feladatok ellátásához szükséges ingatlanrészek és ingóságok kerülnek a megyei járási hivatal ingyenes használatába.

Ahogy azt korábban megírtuk: miután a járási hivatal kialakításáról a szegedi önkormányzat nem tudott megállapodni a megyei kormányhivatallal, ezért az csütörtökön határozatban döntött az ügyben.

B. Nagy László megyei kormánymegbízott ismertetése szerint a város vagyona érintetlen marad, az államigazgatási feladatok ellátásához szükséges ingatlanrészek és ingóságok kerülnek a járási hivatal ingyenes használatába.

B. Nagy László ( Fotó: Kuklis István/szegedcafé.hu)

B. Nagy László továbbra is azt az álláspontját erősítette meg, hogy szerinte jogszerűtlen volt a szegedi közgyűlés kérése, hogy térítsék meg a járási hivatal kialakításához kapcsolódó költségeit. Bár ahogy azt megírtuk ezt egyetlen tartózkodás kivételével valamennyi – a kormánypártiak is – honatya megszavazta, B. Nagy László mégis úgy vélte: ezt nem a szegediek érdekeket szolgálta, csupán Botka László polgármester “politikai motivációja sarkallta.”

Botka László korábban Facebook oldalán magyarázta, hogy a város azért kéri költségei megtérítését, mert ellenkező esetben pénzügyilag rosszul járna.

Botka László

Polner Eörs, a megyei kormányhivatal főigazgatója pedig arról tájékoztatott: a határozat alapján az önkormányzat a Huszár utcai ingatlanában az irattárak egy része mellett a jelenlegi okmányiroda és a szociális iroda helyiségei kerülnek a járási kormányhivatal ingyenes használatába.

Polner Eörs

A továbbra is önkormányzati feladatokat ellátó szociális iroda munkatársainak elhelyezését 2013. április 1-jéig kell megoldania a városnak. Az épületben a határozat szerint ugyanakkor működhet tovább az anyakönyvi hivatal, az önkormányzati adóiroda, az ingatlan egy része pedig közös használatba kerül. A működtetéssel kapcsolatos költségmegosztásról pedig külön megállapodást köt a kormányhivatal, illetve az önkormányzat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik