Belföld

Sitt az erdőben büntetlenül

szemétgyűjtés (hulladék, szemét, eu, új széchenyi terv, szemétgyűjtés, )
szemétgyűjtés (hulladék, szemét, eu, új széchenyi terv, szemétgyűjtés, )

A marcali rendőrkapitányság szerint nem bűncselekmény az építési törmeléket erdőbe vinni, a marcali jegyző szerint még csak nem is szabálysértés – írja a Sonline.hu

Az AVE Zöldfok Zrt. balatonújlaki lerakójának munkatársa tett feljelentést, mert két férfi törött tetőcserépdarabokat borított le a lerakóba vezető út mentén, az erdőszélen. Meg is találták a keresett párost, vallottak is. A marcali rendőrkapitányság azonban megszüntette a nyomozást, mondván, a „cselekmény nem bűncselekmény”. Indoklásuk szerint ugyanis a hulladékgazdálkodásról szóló törvény az építési törmeléket nem tekinti hulladéknak. A kapitányság azonban továbbküldte az iratokat a szabálysértési hatóságnak, mert „a cselekmény köztisztasági szabálysértés megállapítására alkalmas lehet”.

A marcali jegyző végül ugyanúgy járt el, mint a rendőrség: megszüntette a balatonmáriai és gyulaji férfi elleni eljárást arra hivatkozva, hogy a kormányrendelet alapján „köztisztasági szabálysértést követ el az, aki települési szilárd vagy folyékony hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, az építési törmelék pedig nem tartozik ebbe a körbe”.

A feljelentő siófoki cégvezetőt megdöbbentette, hogy következmények nélkül maradhat ilyen környezetszennyezés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik