Belföld

Sajnálják a napi húsz forintot egy kutyára

kutyasétáltatás (kutyasétáltatás, )
kutyasétáltatás (kutyasétáltatás, )

Egyre több állattulajdonos inkább megszabadul kedvencétől, mintsem fizessen a kötelező chipért és az oltásért – olvasható a delmagyar.hu-n.

Az ebadó bevezetésének gondolatára, majd a kötelező chipbeültetés bejelentése után sok gazda döntött úgy, hogy búcsút int kutyájának – írja a delmagyar.hu. Hódmezővásárhelyen egyre több a kóbor állat. Két év alatt csaknem a kétszeresére nőtt a Mártély közeli telephelyen gondozott kutyák száma – mondta el a lapnak Varga András, a Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület.

Az ebadó 3000 forint lett volna, és a legtöbb önkormányzat nem is élt ezzel a lehetőséggel. A januártól kötelező chipbeültetés 3500 forintba kerül, a kötelező oltással együtt ez körülbelül napi 20 forintos plusz kiadást jelent az állattartóknak. Cserébe nagyobb biztonságban tudhatjuk kedvencünket. Ha elcsavarog, a chip segítségével eljuthatnak hozzánk a megtalálók.

Sokan úgy ítélték meg, hogy ennyi pénzt már nem tudnak áldozni kedvenceikre, és szélnek eresztették őket, vagy magukhoz rendelték a gyepmestert, hogy vigye el őket. A Konrad Lorenz havonta csaknem 10 megunt, vagy túl drágának ítélt ebnek talál új gazdát. A gyepmesteri telepen viszont 2 hét után elaltatják az oda kerülő állatokat. A szakember attól tart, hogy a jövőben még több kedvenc kerül az utcára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik