Belföld

Megkapták bérüket a Gyulai Húskombinát dolgozói

Összesen mintegy 80 millió forintot fizettek ki az elmaradt októberi bérekre.

Megkapták októberre járó fizetésüket a Gyulai Húskombinát dolgozói – közölte Népszavával Máté Istvánné, a céghez kijelölt felszámolóbiztos.

Ahogy arról októberben beszámoltunk: a Gyulai Húskombinát ellen egy budapesti beszállító cég nyújtott be keresetet felszámolási eljárás elindítására, mert a húsipari cég többszöri megkeresésre sem egyenlítette ki szállítói tartozását.

A Gyulai Törvényszék előbb ideiglenes vagyonfelügyelőt rendelt ki, majd miután a vállalat a szállítói tartozást elismerte, de nem kért fizetési halasztást, a törvényszék megállapította a társaság fizetésképtelenségét és elrendelte a húskombinát felszámolását is.

Szeptemberben már demonstráltak az elégedetlen dolgozók, akik most elmaradt októberi jussukat úgy kapták meg, hogy a 80 milliós kifizetésből, 42 millió forintot az állami bérgarancia-alapból finanszíroztak. A Népszava írása szerint a cég menedzsentje mérleget, létszámtervet és pénzügyi tervet készít.

A dél-alföldi üzem Magyarország egyik legrégibb és legjelentősebb húsipari vállalata, melyet a kormány augusztusban stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek nyilvánított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik