Belföld

Már működik a hóügyelet Székesfehérváron

Összesen kettő hóügyeletes, kettő asszisztens és öt útügyeletes látja el a feladatokat napi 24 órában.

Ha úgy hozza az időjárás, a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat a környezetvédelmi előírások figyelembevételével a közutakon, az autóbusz megállókban, a kerékpárutakon, a közterületi lépcsőkön és szabadvezetésű járdákon végeznek. A parkok területén idén is csak hóeltakarítás lesz, síkosság mentesítő anyagot nem szórnak.

A Városgondnokság ezúton kéri a lakosságot, hogy mind a gépjárművezetők, mind a gyalogosok és kerékpárosok vegyék figyelembe a téli időjárási körülményeket, készüljenek fel, hogy a közlekedésüket megnehezítik a rosszabb látási körülmények, és útviszonyok.

A házak előtti járdák takarítása és síkosság mentesítése továbbra is a tulajdonosok feladata. A Városgondnokság környezetünk védelmének érdekében felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy lehetőség szerint ne sóval, hanem kőzúzalékkal, homokkal vagy faforgáccsal síkosság mentesítsenek a házak előtti járdán. A háztetőkről lezúduló hó eltakarítása és az esetleges balesetveszély jelzése is a tulajdonosok feladata.

Nagyobb hókotró gépből hat darab áll rendelkezésre, melyek havat tolnak és síkosságmentesítenek, a Belvárosban pedig a Városgondnokság kistraktorja takarít majd szükség esetén. Járdatakarító gépből idén is kilenc kisgép, 6 körzetben járja majd a városi úthálózatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik