Belföld

Bozótvágóval támadt családjára a férfi

bozótvágó (machete)
bozótvágó (machete)

A félelemben élő nő november 11-én értesítette a rendőrséget a családon belüli erőszakról. Élettársa őt és nevelt gyermekeit bántalmazza, a családot hónapok óta rettegésben tartja. Többször előfordult, hogy konyhakéssel fenyegetőzve szitkozódott és a gyerekekre támadt.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésével és testi sértéssel gyanúsítja a 34 éves helybeli férfit. A gyanúsított és élettársa négy gyermeket nevelnek. Közös gyermekük egy éves, a nagyobbak a nő korábbi kapcsolatából születtek.

A nevelőapa november 10-én este egy 60 centiméter pengehosszúságú bozótvágó kés lapjával először a 8 éves kislány fejére ütött, majd élével a 7 éves kisfiú lábát vágta meg. A gyermekek védelmére siető asszony haját elkapta és fejét az üvegajtóba verte. Állítása szerint mindezt azért tette, mert a gyerekek hangoskodásukkal zavarták a legkisebb pihenését. A kisfiúnak okozott öt cm-es sérülést a kórházban varrták össze. Az ellátás során az anyának azt kellett mondania, a gyermek a küszöbben esett el.

Az agresszív családfőt a rendőrök a lakáson elfogták és őrizetbe vették.  A bíróság kiskorú veszélyeztetése, az anya és a két gyermek sérelmére elkövetett testi sértés megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik