Belföld

Szegeden is öt évet kapott a mérgező nevelőanya

A kilátástalan bajai asszony begyógyszerezte három nevelt gyerekét és magával is végezni akart. A tíz éves kislány meghalt.

Helybenhagyva az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék döntését, a Szegedi Ítélőtáblán is, immár jogerősen öt év börtönbüntetést kapott az a 48 éves baja-mártonszállási nő, aki gyógyszerrel megmérgezte nevelt lányát, és két mostohafiát, miközben magával is végezni akart. Miután az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebezett, a jogerős döntést a Szegedi Ítélőtáblán mondták ki szerdán.

A szegedi táblabíróság is úgy látta, hogy a nő bűnös „több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében” és csak a véletlenen múlt, hogy mindannyian nem haltak meg.

A tragikus történet

Miután az egyszer már elvált nőnek nem lehetett saját gyermeke jelenlegi élettársával három gyermeket neveltek: az elhunyt tíz éves kislányt, egy nyolc és egy tizenegy éves kisfiút, akikről kifogástalanul gondoskodtak, miközben mindhárom gyermekre – lévén problémásak – kiemelt figyelmet kellett fordítani. A két fiú nehezen kezelhető, míg a meghalt kislányt gyermekkori agyi bénulás következményeiben szenvedett.

A nő már 2006-tól levertség, szorongás miatt pszichiátriai ambuláns kezelésre szorult, volt egy öngyilkossági kísérlete is, de erről nem tájékoztatta a nevelőszülői tanácsadókat.

Tavaly július18-án miután férje dolgozni ment, az asszony hirtelen arra az elhatározásra jutott, hogy helyzete kilátástalan, végez magával, és a három gyerekekkel, akiket egyébként szeretett. Mivel nagy menyiségben tartott otthon gyógyszereket, azokat szörpben és némi whisky-ben feloldva bevetette a gyerekekkel, és ő is lenyelt pár tablettát. Ezután mindannyian tévét néztek.

A kicsik hamar rosszul lettek, egyikuk hányt is, majd elaludt. Az asszony miután észlelte, hogy a kislány van a legrosszabb állapotban, átvitte a másik szobába, és bár hiába kiabált, kapálózott, ráfeküdt addig, amíg a gyerek mozdulatlan nem lett. Eután a nő újabb gyógyszereket vett be alkohollal és a két kisfiú mellé feküdt az ágyba.

Mindeközben férje többször is hazatelefonált, de mert nem reagált senki, nővérétől kért segítséget, aki menyét kérte meg, hogy menjen el a család házához. A rokon ezt meg is tette, majd beszámolt a férjnek telefonon, hogy nem tud bejutni.

A hozzátartozók ekkor értesítették a rendőröket és a mentősöket. A kislányon már nem lehetett segíteni, a két fiú és a nő miután kimosták a gyomrukat, megmenekültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik