Belföld

Segítsük a hidegben az életmentést!

A hidegnek már van egy halálos áldozata. A rendőrség ezért azt kéri: információval segítsünk mi is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adatai szerint az elmúlt hétvégén már egy ember meghalt, tavaly télen pedig az országban pont egy tucatnyian vesztették életüket kihülés miatt.

A rendőrség ugyan a társ- és segítő szervekkel együtt felkészült az elkövetkező hideg hónapokra, ám arra figyelmeztetnek a tragédiák megelőzésében nekünk is szerepünk van.

A rendőrök tapasztalatai azt mutatják: a hideg idő  elsősorban a fedél nélkül és a falvakban, tanyákon élő időseket  veszélyezteti. Utóbbiak egy részének életkörülményei is olyanok, hogy nem mindig nyújtanak megfelelő védelmet a zord idővel szemben.

A tragédiák megelőzéséért a helyi rendőri szervek a segítő karitatív szervezetekkel, tanyagondnokokkal közösen, polgárőrök bevonásával rendszeresen elkezdték ellenőrzni a falvak idősek lakta utcáit, a településektől távol eső tanyákat.

Ugyanakkor a rendőrök azt szeretnék, ha mi is segítenénk a megelőző munkát. Ezért azt kérik: haladéktalanul értesítsük a hatóságot, ha olyan információnk van valakiről, ami a hideg időjárásban veszélyezteti az életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik