Belföld

A Jobbik ellenzi a választási kampány korlátozását

jobbik (jobbik)
jobbik (jobbik)

Az ellenzéki pártnak azzal van baja, hogy a 2014-es választásoktól nem lehetne internetes oldalakon választási hirdetéseket elhelyezni.

Az Országgyűlés hétfőn döntött a választási eljárási törvényhez benyújtott módosító indítványokról. Az elfogadott változtatások szerint a kampányidőszakot ötven napban határozták meg, ezalatt a plakátokon és szórólapokon kívül a pártok csak a nyomtatott sajtóban – köztük az országos napi- és hetilapokban – és a közszolgálati médiában hirdethetnek, így többek között az internetes oldalakon nem. A törvényjavaslat zárószavazását várhatóan a jövő héten tartják.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője szerint ezzel a módosítással a kormány lemond a fiatalabb korosztály támogatásáról, valamint a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező állampolgárok tájékozódását is jelentősen megnehezíti.

Az ellenzéki párt szerint akkor lehetne valóban olcsó a választási kampány, ha ingyenes felületeket biztosítanának a pártoknak a közmédiában és ha az óriásplakátok közül is igazságos módon, sorsolással osztanának ki állami kezelésben lévő helyeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik