Belföld

Szerdán köd lepi el Győr megyét

Hajnalban sűrű ködre ébredünk, s az előrejelzések szerint a délutáni órákra is csak nehezen oszlik majd fel.

Az Atlanti-óceántól Nyugat- és Közép-Európán át egészen a Fekete-tenger keleti medencéjéig magasnyomású zóna helyezkedik el. Ebbe az anticiklonális mezőbe – a Kárpát-medence keleti területei fölé – egy fokozatosan gyengülő hidegfront nyúlik be, amely mentén erősen felhős, több helyen esős az idő.

Változékony Észak-Európa időjárása is; ahol a nyugatról keletre vonuló ciklonok hatására gyakran erősen felhős az ég, és eső, északkeleten havazás is előfordul. Ciklon örvénylik a Földközi-tenger délnyugati medencéje felett is, területén sok a felhő, helyenként eső, zápor alakul ki. A Földközi-tenger menti országokban még mindig enyhe az idő; többnyire 15 és 21 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. A kontinensen a leghidegebb pedig a Skandináv-félsziget északi felén és az Urál előterében van, ahol a hőmérséklet napközben is fagypont közelében marad.

Szerda estig a Kárpát-medence térségében már egyre inkább anticiklonális hatások érvényesülnek.

A Dunántúlon többfelé köd képződik. Szerdán több napsütés főként északkeleten, északon valószínű, napközben délkelet felől megnövekszik a felhőzet. Néhol északnyugaton tartósabban megmaradhat a köd. Kedden az északi szél az Alpokalján megélénkül, északkeleten és a Tiszántúlon meg is erősödik, szerdán már csak keleten várható élénk északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben fagy várható.  A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 6 és 11 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik