Belföld

Pornózó szoci, házasságtörő fideszes, zaklató jobbikos

A minap lemondott CIA-vezér, David Petraeus tábornok szexbotránya kapcsán összeszedtük a magyar és külföldi politikai élet legpikánsabb történeteit.

Szexbotrányok itthonról

A füzesabonyi házivideó

Az egyik első magyar szexbotrány 1997-ben robbant ki, amikor Pásztor József füzesabonyi polgármester véletlenül saját szexvideóját vitte vissza a helyi kölcsönzőbe. A felvételen a Fidesz–FKGP–MDF közös polgármestere az önkormányzat sofőrjének idős édesanyjával és egy fiatal nővel közösül. Pásztor az asszonyt egy piros biciklivel fizette ki, így a település lakói, ha tehették, átfestették kerékpárjaikat, mivel senki nem akart a továbbiakban piros bringa nyergébe ülni. A polgármester a botrány után lemondott pozíciójáról.

Terhespornó Lőrinciben

Hasonló alakítás miatt bukott 2001-ben Szecskő Tamás lőrinci szocialista képviselőjelölt. A botrány akkor robbant, amikor a Privát című erotikus újságban hirdetés jelent meg egy pornófilmről. A kazettaborítón felismerhető volt a képviselőjelölt, terhes felesége és egy másik hölgy társaságában. A botrány kirobbanása után Szecskő lemondott képviselő-jelöltségéről

Dajcstomi és a balkéz

Az ezredforduló talán legpikánsabb hazai hírei Deutsch Tamás fideszes képviselő magánéletéről szóltak. A házasságtörésről és törvénytelen gyerekről szóló politikusbotrányok Magyarországon ekkor még újdonságnak számítottak, így az esetet rögtön felkapta a bulvársajtó. Deutsch a nyilvánosság előtt beszélt kapcsolatáról, megromlott házasságáról, majd feleségéhez való visszatéréséről. A gyermeket a nevére vette és vállalta, talán ennek köszönhetően nem érték később támadások még az akkori ellenzéktől sem.


Fotó: Kummer János

Kovács alsónadrágja

Kovács László volt MSZP-elnök ügye 2005 decemberében pattant ki, amikor kiderült, hogy szeretőt tart, egy Endrényi Éva nevű hölgy személyében. Kovács nyíltan felvállalta a nőt, protokolláris eseményeken feleségeként mutatta be. Mivel a politikus éveken át válással hitegette szeretőjét, Endrényi ezt megelégelve végül kiadta a Kovács útját. A szocialista elnök ekkor azt a válságkezelési technikát választotta, hogy uniós adóügyi biztosként ideje nagy részét Belgiumban töltötte. A ügy legpikánsabb részletét a Blikknek sikerült bemutatnia, amikor leközöltek egy képet Kovács Endrényinél felejtett és a szőkeség által a napilaphoz eljuttatott alsónadrágjáról.

Nemzeti érzelmű pornósztár

Mazochista álmok, Botrány a szexvideotékában, Félénk vagyok, de dugni akarok. Többek közt ezekben a filmekben is szerepelt a Jobbik solymári alapszervezetének egykori elnöke. Kabai Zoltán titkos életét Kovi hozta nyilvánosságra Bűnös élvezet című könyvében, melyben Kabait a kilencvenes évek szexvilágának legnagyobb sztárjaként emlegeti a pornórendező. A botrány miatt Kabai lemondott, és perrel fenyegette meg Kovit.

Maszturbálásról kérdező jobbikos tanár bácsi

Szintén a radikális nemzeti párt háza tájáról jött a hír még 2010-ben, hogy a kaposvári polgármester és képviselőjelöltjük tanárként intim kérdésekkel zaklatta diákjait. Hegedüs József fizikatanárként fegyelmi megrovást is kapott, 15 éves diáklányoktól olyanokat kérdezett, hogy szoktak-e maszturbálni, lefeküdtek-e már barátjukkal, vagy el tudják-e képzelni az intim együttlétet egy idősebb férfival. Az érdeklődő tanár bácsit pár nappal később visszaléptette a Jobbik.

Szexbotrányok külföldről

Függetlenség és a rabszolganő

A pletykák szerint az amerikai történelem egyik legnépszerűbb alakja, Thomas Jefferson sem vetette meg a szép asszonyokat. Az Egyesült Államok harmadik elnöke, a Függetlenségi Nyilatkozat megfogalmazója állítólag meglehetősen közeli viszonyt ápolt egyik rabszolganőjével, Sally Hemingsszel. Rossz nyelvek szerint ez a viszony annyira közeli volt, hogy Sallynek néhány gyereke is született Jeffersontól.

A miniszterelnök és a tiniprosti

Egy szexuális botrányokat felvonultató írásban mindenképp meg kell említeni az egykori olasz kormányfő, Silvio Berlusconi nevét, aki – bár a sajtó hónapokon keresztül címlapokon részletezte az isteni Silvio meglehetősen változatos szexuális életét – jó ideig nem akart megszabadulni politikai posztjától. Több eljárás is folyt ellene: például azért, mert állítólag egy 17 éves marokkói prostituálttal is létesített szexuális kapcsolatot. Végül 2011 novemberében mondott le a miniszterelnökségről, idén pedig bejelentette, visszavonul az aktív politizálástól. Nem mellesleg nemrég elítélte az olasz bíróság adócsalás miatt.


Fotó: MTI / EPA

Az agyonlőtt költőnő

Talán a világ egyik legtragikusabb politikusi szexbotránya a 2000-es évek elején történt Indiában. Amarmani Tripathi tartományi miniszter szexuális viszonyba keveredett a 24 éves Madhumita Shukla nevű költőnővel. Madhumita – vesztére – várandós lett a férfitól, és a politikus többszöri felszólítására sem volt hajlandó elvetetni a gyereket. Erre Amarmani egyszerűen megölette az asszony. A boncolásnál derült ki, hogy az agyonlőtt költőnő hét hónapos terhes volt. A politikus jelenleg is börtönben ül.

Nem kérünk az IMF-es erőszakjából

A Nemzetközi Valutaalap vezérét tavaly májusban egy Párizsba induló repülőjáraton letartóztatták. Dominique Strauss-Kahn ellen a vád az volt, hogy egy Times Square-i hotelben egy guineai szobalányt orális szexre kényszerített, majd megpróbálta megerőszakolni. DSK az eset után lemondott IMF-beli tisztségéről. Később a New York-i bíróság ejtette a szobalány által kreált vádat, de a botrány nem szűnt meg: az eset után több nő is nyilvánosság elé állt, és erőszakkal vádolta a francia közgazdászt.


Fotó: MTI / EPA

Sperma az estélyin

Valószínűleg listánk leghíresebb botránya ismét Amerikába vezet. Bill Clinton az Egyesült Államok 42. elnöke volt. A demokrata politikus elnöksége második ciklusában borult a bili: egy Monica Lewinsky nevű fehér házi gyakornok azt állította, hogy 1995 novembere és 1997 márciusa között kilencszer volt szexuális kapcsolata Clinton elnökkel. Bill először tagadta az affért, felesége pedig jobboldali összeesküvésnek minősítette. De aztán vége lett a tündérmesének – egy ondófoltos kék estélyi ruha elég okot adott a beismerésre. Clinton végül megúszta, és nem ment rá az elnöksége az afférra.

Egy ágyban az ellenséggel

Nem volt azonban ekkora szerencséje az 1960-as évekbeli brit konzervatívoknak. A hidegháborús idők legnagyobb szexbotránya John Profumo egykori világháborús hős nevéhez fűződik. Profumo az éppen kormányzó konzervatív párt minisztere volt, amikor viszonyt kezdett egy Christine Keeler nevű hölggyel. A nő azonban a rossz nyelvek szerint igen kapós volt, például kiderült róla, hogy Profumóén kívül egy KGB-ügynök ágyába is gyakran bebújt. A hírre a kommunista kémektől rettegő briteknél akkora botrány tört, hogy egy éven belül az egész kormány belebukott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik