Belföld

Leleplező felvétel az M6-os építéséről

Tudták a munkások annak idején, hogy baj lesz a Dunaújváros és Szekszárd közti autópályán. Az erről szóló bizonyíték a hvg.hu birtokában van.

„Az a baj, hogy nem elég erős az aszfalt az M6-os autópályán, és összetöredezik” – mondja egy munkás a hvg.hu hangfelvételén, amely még a sztráda építése idején készült.  „Csak úgy összetöredezik az aszfalt? Az a baj, hogy más mérésünk meg túl jó. A teherbírás, a háromnapos teherbírás olyan erős, hogy csak na. Nem értjük, hogy miért van ez. A másik meg ilyen rossz” – mondja az egyik munkás, társa pedig a független mintavételekről érdeklődik, ám kiderül, hogy azokat nem fogadták el. „Miénk a minősítő, nekik meg egy független laborjuk van (a Bilfinger-Bergernek – a szerk.), de az nem az övék, tehát a mienk a mérvadó. Szóval hiába ellenőriztek minket.”

2010-ben beszakadt az M6-os egy szakaszon. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vizsgálata szerint vékony volt az aszfalt, hibák és hiányosságok voltak a felhasznált és a beépített anyagok minőségében.

Az építésben részt vevő egyik német cég irodájában, valamint pozsonyi, bécsi és magyarországi leányvállalatánál az érintett hatóságok korrupció gyanúja miatt vizsgálódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik