Belföld

Lángokban áll egy személyszállító vonat kocsija

A Budapest-Békéscsaba vasútvonalon 40-60 perces késésekre kell számítani, mert kigyulladt egy vonatszerelvény egyik kocsija a nyílt pályán kedden Rákoskert és Maglód között.

FRISS: Eloltották azt a tüzet, amely egy vasúti kocsiban, Rákoskert és Maglód között a nyílt pályán keletkezett kedd délelőtt – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A vonaton körülbelül háromszázan, a kigyulladt kocsiban hárman utaztak; mindenkit időben leszállítottak, senki sem sérült meg. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálatot indított –  mondta el Kisdi Máté.

Kovács Viktória, az ORFK kommunikációs szolgálatának ügyeletese azt közölte az MTI-vel, hogy a rendőrség közigazgatási helyszíni szemlét folytat annak kiderítésére, történt-e bűncselekmény.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletesének délelőtti tájékoztatása szerint a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon egy Szolnokra tartó személyvonat egyik kocsijában gyulladt ki a mellékhelyiség; az érintett szakaszon nem közlekednek a vonatok, vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A sülysápi elővárosi vonatok sem járnak, a menetrend szerinti közlekedés várhatóan délután állhat helyre – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Korábban:

A Mávinform közleménye szerint a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon egy Szolnokra tartó személyvonat egyik kocsijában gyulladt ki a mellékhelyiség; az érintett szakaszon nem közlekednek a vonatok, vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A sülysápi elővárosi vonatok sem közlekednek. A menetrend szerinti közlekedés várhatóan délután állhat helyre – tette hozzá.
Kisdi Máté tájékoztatása szerint a lángokat az utasok leszállítását követően a személyzet három poroltóval megpróbálta eloltani, sikertelenül. Mire a fővárosi és a maglódi tűzoltók a helyszínre értek, a kocsi már teljes terjedelmében égett.

A tüzet körülhatárolták, de az oltás jelenleg is nagy erőkkel folyik.

Kattintson ide a fotókért!

Ajánlott videó