Belföld

K2 Torta Csata, a tortadíszítő verseny

24.hu
24.hu

2012. 11. 13. 12:00

A K2 Torta Csata, vagyis hazánk első önálló, amatőr tortadíszítő versenye egy nagy álomból nőtte ki magát és végül egy hatalmas projektté állt össze.

A tortadíszítők világa eddig csak a konyhák falai között létezett, virtuális tantermük pedig a fórumok voltak. Hiányzott a személyes kapcsolat és az elismerés. A K2 Torta Csata minderre megadja a lehetőséget! Az ország egész területéről összehozza a tortázás szerelmeseit egy komoly, de ugyanakkor baráti versenyre. A tortadíszítés művészete külföldön már létező fogalom. S hogy Magyarországon is az lesz-e?

A „tortások” összefogásával, egymás segítésével nagy léptekkel haladhatunk előre! 2012. november 17-én Haluska Kiss Andreáéknak köszönhetően egy olyan aktivitás lesz, melynek köszönhetően a hazai tortadíszítők elérhetik céljukat. Magyarország első és egyben legnagyobb amatőr tortadíszítő versenyén hazánk elismert cukrászai vállalták a zsűrizést. A verseny elnöke pedig több mint 9000 km-t utazik Malajziából, hogy megtussa, kik a magyar tortadíszítők és értékelje, milyen tortákat készítenek.

Ő Kelvin Chua világhírű cukrászművész, aki nagy örömmel fogadta el a szervezők felkérését! A verseny célja, hogy minél többen megmutathassák tehetségüket, valamint, hogy kellő támogatást és segítséget adjanak az érdeklődőknek. Annál is inkább, mivel az elmúlt években ugrásszerűen megnövekedett az érdeklődés a torták dekorálása iránt. Alkotók és megrendelők is szabadjára engedik fantáziájukat, amikor egy torta megálmodása és megvalósítása válik az ünneplés középpontjává.

Magyarországon egyre több tehetséges tortadíszítő dolgozik, akik végre konyhájukon kívül is megmutathatják, mit tudnak. A zsűrizésnél figyelik, mennyire kreatív az alkotás, és természetesen nézik az összképet is. A gyönyörű torták külseje egyébként hungarocell belsőt takar, ez ugyanis lehetővé teszi, hogy ne csak egy napig gyönyörködhessenek látogatóink a tortákban.

A versenyzőket, látogatókat, kísérő vendégeket kiállításokkal, bemutatókkal, fellépőkkel szórakoztatják majd. A rendezvényre Erdős Hanna világbajnok és háromszoros olimpiai bajnok cukrászmester is ellátogat, aki tragant (cukormassza) bemutatóján megmutatja olimpiai alkotásának elkészítését is. A gyerekekhez bohóc és arcfestő érkezik, valamint kézműves foglalkozás köti le figyelmüket!

A tortadíszítő verseny időpontja 2012. november 17-e. Bővebb információ: www.tortacsata.hu , valamint www.facebook.com/tortacsata oldalakon található.

A versenyt követően Kelvin Chua tanfolyamok keretein belül megmutatja különleges tortáinak technikáit!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.