Belföld

Villanyoszlopot döntött ki a kamionos az Árkádnál – Fotók!

Egy szlovák rendszámú, konténert szállító teherautó borult fel kedden este az Árkád bevásárlóközpontnál található körforgalomban. Személyi sérülés nem történt.

Dobos Viktória, a katasztrófavédelem megyei szóvivője elmondta: két gépjármű fecskendővel és két különleges szervvel vonultak a helyszínre. A kamionos egy villanyoszlopot is kidöntött, erről természetesen értesítették az áramszolgáltatót és az azonnali áramtalanítást is elvégezték. A 81-es és a 14-es út kereszteződésénél a mentés ideje alatt leállították a forgalmat.

Információink szerint a kamion sofőrje gyorsan haladt át a többsávos körgeometriás csomóponton, ez okozhatta a balesetet. A felborult jármű az úttest melletti járdára dőlt, onnan már a tűzoltók húzták le az aszfaltra, így csak a szerencsének köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt. A mentés idején is kérdéses volt, hogy a konténer alá nem szorult-e be egy járókelő sem.

“Ilyen esetben több szempontból is nagy figyelmet igényel a mentési folyamat, hiszen senkinek nem szabad megsérülnie, még arra is gondot fordítottunk, hogy a konténerben és a szállítmányban ne okozzunk további károkat. Sajnos a nagy tömeg miatt itt sem voltunk egyszerű helyzetben. Az biztos, hogy ebben a körforgalomban nem szabadott volna ilyen hibát vétenie a sofőrnek, rutintalan volt” – mondta “Gömbi”, az egyik kamionmentős.

A szakszerű beavatkozásnak köszönhetően végül a járművet felállították a szakemberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik