Belföld

Tarlós utazásai a Föld körül

repülőgép (repülőgép)
repülőgép (repülőgép)

Két év alatt csaknem 3 hónapot töltött külföldön Budapest első embere. De mindig turistaosztályon utazik.

A főpolgármester hivatásos utazókat megszégyenítő iramban járja Európa, Ázsia és Amerika városait – írja a Nol.hu. A választások óta eltelt két évében 88 napnyi hivatalos út szerepel.

Rómában például pápai áldást kért Budapestnek, míg Kazahsztánban, Kínában és Izraelben inkább pénzt. Ellátogatott már Mongóliába és Kirgizisztánba is. Az Amerikai Egyesült Államokban kétszer járt.

Az utazásokra összesen 52 millió forintot költött a Fővárosi Önkormányzat. Természetesen Tarlós István sohasem utazik egyedül. De a fővárosi kommunikációs igazgatóság megnyugtat mindenkit: ha a felesége is vele tart, akkor az ő utazásainak költségeit a főpolgármester mindig előre kifizeti. A hivatalos kísérők költségeit természetesen a főváros kasszájából fedezik.

Tarlós István minden évben messze a Fővárosi Közgyűlés által engedélyezettnél kevesebbet költött erre a célra – hívja fel a figyelmet a fővárosi sajtóosztály, mint ahogy azt is fontosnak tartották megjegyezni, hogy a főpolgármester egy kivétellel mindig turistaosztályon repült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik