Belföld

Átírhatják a választási törvényt

24.hu
24.hu

2012. 11. 12. 09:10

Az Országgyűlés mai ülésén egyebek mellett módosíthatják az új választási eljárásról, valamint a jövő évi adószabályokról szóló előterjesztéseket.

A Ház 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, ezt az interpellációs időszak követi.

Elsők között szavaznak a képviselők a magyar és a szlovák kormány között megkötött, Komárom és Révkomárom közötti új Duna-híd megépítéséről szóló egyezmény kihirdetéséről. Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök október 2-án Pilisszentkereszten, a Pilisi Szlovákok Központjának átadásán írta alá az erről szóló dokumentumot.

Ezt követően az új választási eljárásról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatokról szavaz a parlament. Az előterjesztésen többi között az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága is változtatna fideszes kezdeményezésre, lehetővé téve például, hogy a jegyzők és megbízottaik mindenki esetében házhoz menjenek a választási regisztrációért.

Az ugyancsak a kormánypárthoz tartozó Szakács Imre szerint ugyanakkor ez indokolatlanul nagy terhet róna a jegyzőkre, ezért saját javaslatában kihagyná ezt a rendelkezést. Emellett egy másik fideszes képviselő az eredetileg megszüntetni kívánt kampánycsend egy elemének megtartását is javasolja. Puskás Imre a választás napján tiltaná be a televíziós politikai reklámokat. Ugyanő ezen kampányeszközt országos szinten csak a közmédiában tenné lehetővé, méghozzá ingyenesen, a fizetett politikai hirdetések pedig csak a helyi és regionális adókon jelenhetnének meg.

Szintén a képviselők változtatási javaslatairól határoznak többi között a pénzügyi ombudsman intézményét megteremtő, valamint a jövő évi adóváltozásokat tartalmazó előterjesztések esetében.

A szavazások után korábban már tárgyalni kezdett javaslatok kerülnek ismét napirendre, így részletes vitát tartanak például az önkormányzati fenntartású iskolák állami kezelésbe vételéről szóló törvényjavaslatról is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.