Belföld

54-ből 24 autó megbukott

A hétvégi ingyenes műszaki átvizsgáláson résztvevők csaknem fele megbukott a baleset-megelőzési bizottság akcióján. A leggyakoribb problémák között a világítás- és fékproblémák szerepeltek.

A 3,5 tonnásnál könnyebb járművek ingyenes műszaki kontrolljára volt lehetőségük a gépjármű tulajdonosoknak az elmúlt hétvégén. Ahogy az a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság ilyen és ehhez hasonló kampányaitól elvárható, nagy volt az érdeklődés az akció iránt, már kora reggel kígyózott a kocsisor a közlekedési felügyelet Tatai úti telephelyén. „Nagyon fontos ez a szemle, és nemcsak azért, mert térítésmentesen van lehetőségük az autósoknak átvizsgáltatniuk járművüket, hanem azért is, mert az őszi-téli átállás esetén ügyelni kell arra, hogy az időjárási viszonyokhoz igazodjon az autó műszaki állapota, ez a baleset-megelőzés szempontjából elengedhetetlen” – mondta Rosta Roland a bizottság titkára. „54 autó állapotfelmérését végeztük el, közülük sokan éppen műszaki előtt állnak. Sajnos a résztvevők csaknem fele, mintegy 24 autó megbukott volna, ha élesben zajlik a vizsga. A fő probléma most is a világító berendezések beállításával, a fék- és kipufogórendszerrel volt” – tette hozzá a szakember.

Persze a gépjármű tulajdonosok egy része hibátlan négykerekűvel gurult be a telephelyre, ők ajándékot is kaptak a szervezőktől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik