Belföld

Magányos kenguru portyázik Békés megyében?

kenguru (kenguru)
kenguru (kenguru)

A hír6 hírportál szerint többen ismét látni véltek Békés megye útjain egy kengurut. Ha látja, hagyja békén, mert még infarktust kaphat az állat.

Január végén Gyulánál le is filmeztek egy Bennett-kenguruként azonosított állatot, befogni azonban nem sikerült. A bejelentések alapján most ismét kenguru kószál az utak mentén.

„Éppen autóztunk kifelé Dobozról, alig hagytuk el a település szélét jelző táblát, amikor a kislányom megszólalt, hogy egy kenguru ugrál a szántóföldön. Azonnal letorkolltam, hogy nálunk nem élnek szabadon kenguruk, de a gyerek annyira erősködött, és egy határozott irányba mutatott. Leállítottam az autót az út szélére, és az általa jelzett irányba néztem, kicsit ugyan már sötétedett, de valóban láttam egy ugráló valamit, ami hirtelen megfordult, és közeledni kezdett felénk. Csendben vártunk egy kicsit, és ahogy egyre közelebb jött, mindinkább az volt az érzésem, hogy ez valóban egy kenguru. Vártuk, hogy még közelebb érjen, de aztán jött szemből egy másik autó, amitől megijedhetett, mert egyszer csak megszaporázta a lépéseit, illetve az ugrásait, és a közelben lévő fás részen eltűnt. Még most sem vagyok biztos benne, hogy kenguru volt, le kellett volna fotózni a telefonnal, de akkor annyira meglepődtem, hogy eszembe se jutott” – mondta Tóth-Kovács Andrea a hír6-nak.

„Először azt hittem, hogy kutya vagy őz, de ahogy jobban megnéztem, láttam, hogy egy kenguru. Üldögélt az út közepén, felém fordult és rám nézett. Olyan közel volt, hogy az életemre esküdnék, hogy kenguru volt. Majd szépen elugrált az útról. Azt se tudtam, mit csináljak. Telefonáltam az állatvédőknek, akik azt mondták, szóltak a vadászoknak, de eddig semmi sem történt” – mesélte a lapnak D. Erika Békéscsabáról.

Lassan itt a tél, egyre kevesebb az élelem, így ha valóban kószál egy kenguru Békés megyében, biztosan hamarosan többen is látják majd. A kenguru nagyon félénk állat, az állatvédők azt tanácsolják, senki ne próbálja befogni az erszényest, szóljon nekik vagy a vadászoknak, mert egy alapos ijedtségbe a kenguru akár bele is halhat, ugyanis könnyen infarktust kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik