Belföld

Eltemették a 11 éves kisfiút Kaposváron

A felravatalozott fehér koporsón ez állt: "Szita Bence, élt 11 évet. Álmodj szépeket!"

A kisfiút a mintegy két és félezer jelen lévő előtt Tombor István, a Somogy Temetkezési Kft. polgári szónoka búcsúztatta. Felidézte a gyermek rövid élettörténetét, kedvelt időtöltéseit, majd a családtagok, a barátok és az iskolatársak nevében is elköszönt tőle, mielőtt végső nyughelyére kísérték.

A temetésen részt vett Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere is. (A politikus csak névrokona a kisfiúnak.) A polgári szertartáson a részvétüket kifejezők között nagyon sok volt a fiatal, és többen elmentek a temetőbe a kaposvári hajléktalanszálló lakói közül is. Sokan fehér virágokból kötött koszorút vittek, mások egy szál virággal a kezükben várakoztak a sír mellett, hogy leróhassák kegyeletüket.

A szertartás idejére a rendőrség a résztvevők nagy száma miatt forgalomkorlátozást rendelt el a temető környékén. A temetés előtt és azt követően rendőrök irányították a környéken a forgalmat.

Szita Bence eltűnését múlt hétfőn jelentette be a gyerek nevelőapjának volt élettársa, a kaposvári P. Erika. A kisfiút nagy erőkkel keresték, a holttestét egy héttel ezelőtt találták meg.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel a rendőrség a 47 éves P. Erikát és két hajléktalant gyanúsít: az 57 éves, többszörösen büntetett, a fegyházból néhány héttel ezelőtt szabadult B. Józsefet és a családjával szembeni erőszak miatt távolságtartásra ítélt, 41 éves K. Józsefet. A Kaposvári Törvényszék vasárnap mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.
P. Erika előbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, kedden azonban – kirendelt ügyvédje tájékoztatása szerint – részletes, a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett. Vallomást tett K. József is, aki beismerte, hogy részt vett a bűncselekményben, de azt tagadta, hogy ő ölte volna meg a kisfiút.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön köszönetét fejezte ki mindazoknak – magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, vadásztársaságoknak, polgárőrségnek -, akik Szita Bence eltűnését követően részt vettek a fiú keresésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik