Belföld

Sikerrel zárt az SZTE Kutatóegyetemi Kiválósági Központja

24.hu
24.hu

2012. 11. 09. 14:12

Sikeresen befejeződött a Szegedi Tudományegyetem Kutatóegyetemi Kiválósági Központjának munkája, minden vállalást teljesítettek a mintegy 3 milliárd forintos projektben.

Rácz Béla általános rektorhelyettes kifejtette: a 2010-ben indult, 95 százalékos támogatású projekt öt elemből állt. A legfontosabb célja az volt, hogy a kutatóegyetemek nemzetközi versenyében a versenyképességet biztosítsa, a tudomány és az oktatás területén egyaránt. Most már számos nemzetközi intézet minősíti a felsőoktatási intézményeket, és a felsőoktatás minden mozdulata, a hallgatók-oktatók létszáma, eredményei, publikációi egy éven belül megjelennek egy listán, amely az adott intézmény jövőjét befolyásolja.

Erre kiemelt figyelmet kell fordítani – mondta a rektorhelyettes. A projektben vállalt feladatok, köztük a fiatal kutatók útra indítása, új tudományos eredmények előállítása és publikációja, valamint megismertetése a közönséggel is feladat volt, ami sikeresen befejeződött. A publikációk száma lényegesen nőtt – tette hozzá.

Az öt interdiszciplináris alprogram – a szuperlézer alprogram, a kémia, agyagtudomány, gyógyszerkutatás alprogram, a molekuláris biológia, genetika, orvostudomány alprogram, a környezettudomány, energetika alprogram és az információs társadalom alprogram – a nemzetközi kutatás élvonalába tartozik. Mindezek szellemi potenciáljának, valamint kutatási infrastruktúrájának fejlesztése elősegítette a nemzetközi kutatási térségbe való becsatlakozást, valamint a kapcsolódó innovációs programok sikeres lebonyolítását

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.