Belföld

Nem adják fel a kuruzslókat

Eddig egyetlen félrekezelt beteg sem jelentkezett a békési rendőrségen, hogy kókler fogorvosnál járt volna.

A Békés megyei kisváros önkormányzata a héten figyelmeztette a lakókat, hogy végzettség nélküli fogorvosok dolgoznak a településen, kerüljék őket, ha kedves az egészségük.

A rendőrség is nyomozást indított a képviselő-testület bejelentése alapján, de károsult beteget még nem találtak.

Az Origo tudósítói megpróbálták megkeresni a kuruzslókat, de nem jártak sikerrel. Hiába kérdezgették a járókelőket, senki nem tudott engedély nélkül dolgozó fogorvosról vagy azok áldozatáról. Csak helyi fogorvosok meséltek tapasztalataikról. Így például Koppné Hajdú Anikó fideszes képviselőasszony, a felhívás ötletgazdája. Ő maga is dolgozik fogorvosként, és állítja, hogy szabálytalanul beültetett fogpótlások miatti sebekre, gyulladásokra panaszkodtak neki betegei.

Egy másik, név nélkül nyilatkozó fogorvos azt mondta: szerinte a városban nyílt titok, kik azok a fogtechnikusok, akik illegálisan dolgoznak, bár szerinte most a nyomozás hírére le fognak állni. Az Origo megkereste ezeket a műhelyeket, de egyikben sem akartak nyilatkozni, volt ahol ajtót sem nyitottak, máshol azt mondták, tiszta a lelkiismeretük.

A szabályosan dolgozó fogorvosok azt állítják, hogy fogtechnikusoknak sem képzettségük, sem megfelelő rendelőjük nincs ahhoz, hogy beültetéseket végezzenek, mégis többen teszik, olcsóbban, mint a hivatalos rendelőkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik