Belföld

Kopogtat a karácsony! Kell ez nekünk?

Egyre több üzlet polcain jelennek meg a szeretet ünnepét jövendölő díszek, motívumok. Kíváncsiak voltunk olvasóink véleményére: vajon ez tényleg csak egy reklámfogás? Kell a korai hajcihő?

A magyar bevásárlóközpontokban működő butikok, de a kis üzletek tulajdonosai is nyugat-európai mintára vezették be néhány évvel ezelőtt, hogy már hat-nyolc héttel az ünnepek előtt, karácsonyi köntösbe öltöztetik a kirakatokat. Sokan örülnek az idejekorán érkező mikulásoknak, angyalkáknak és szaloncukornak, sokan viszont úgy érzik, ezzel elveszik a karácsony meghittsége, főleg a gyerekek szemében. „Szerintem ez pusztán egy reklámfogás. Egyszerűen nem látom értelmét. Négy gyermekem van, és úgy érzem, kicsit megzavarja a piciket is a korai karácsonyozás. Ha decemberben indulna ez a mérhetetlen reklámáradat és kampány, az is bőven elegendő lenne” – mondta a Győr24-nek egy győri anyuka. Hasonlóan vélekedik az egyik mosonmagyaróvári olvasónk, Adrienn is. „Természetesen szépek a kirakatok és a díszes polcok, de őszintén szólva, így november elején ez még nem érdekel. Sokkal inkább dühít, hogy ezzel elrontják az ünnep varázsát. Ráérnénk Mikulás után foglalkozni a kérdéssel!”

Marketinget tanulok, és persze valahol megértem a vállalkozások üzletpolitikáját, de a saját bőrömön tapasztaltam, hogy csalódásként ért, amikor már októberben mikuláscsomagok fogadtak az egyik legnagyobb élelmiszerlánc áruházában. November végén is ráérne ez a felhajtás, amit akkor már persze kimondottan szeretnek az emberek. Mert akkor és ott van az ideje!” – mesélte személyes élményeit Dani.

Vagyis száz szónak is egy a vége, a közhangulat a karácsonyi fergeteget november végére, december elejére időzítené!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik