Belföld

Vasárnap mennek az acélemberek a kenyerekkel

24.hu
24.hu

2012. 11. 09. 10:37

Vasárnap zár a szegedi REÖK Tisztaszoba 2010 és K-ARTS című tárlata, amelyen múlt és jelen találkozik.

Vasárnapig látogatható a REÖK Tisztaszoba 2010 és K-ARTS című kiállítása, mely a Ceredi Művésztelep alkotóinak műveit és a KÉSZ Kft. művészeti gyűjteményében található remekeket mutatja be. Különleges alkotásokkal találkozhat a közönség, ha ellátogat a kiállítóházba.

A Ceredi Művésztelep alkotói a múltbéli hagyományokkal túlburjánzott tisztaszobákat, azok által ihletett installációkat vonultatják fel a tárlaton. Saját koncepcióval sűrítették azokat a helyiségeket, melyekről úgy gondolták: alkalmi alkotásaik számára megfelelő terep. Az ezekről készült fotókat állították ki a REÖK-ben. A fény-, videó-, festmény-, de akár kenyérinstallációkkal is dolgozó művészeknek a szobákból áradó transzcendens erőre is szükségük volt a REÖK második emeleti kiállításán is megtekinthető, lenyűgöző eredményhez.

Giz-gazos acélember kézen álló pozícióját vagy egy különleges, melankolikusan szép történetet kibontó, harminc darabból álló grafikai sorozatot is megtekinthetnek a látogatók az első szint kiállítótermeiben. A kortárs művészeti mecenatúra jelentős példája a KÉSZ Kft. által birtokolt, figyelemreméltó művészeti gyűjtemény, mely elsősorban a fiatal hazai művészek – Rabóczky Judit Rita, Szépfalvi Ágnes, Nemes Csaba – munkáit vonultatja fel. Ám bőséggel akadnak „nagy nevek” alkotásai is a kiállítóterek falain – így például Kopasz Tamás vagy Bukta Imre művei. E hét vasárnapig még ellátogathatnak a REÖK-be azok, akik érdeklődnek a progresszív, kortárs művészetek iránt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.