Belföld

Íme, a felsőoktatás krémje

Az ELTE bölcsészettudományi és természettudományi kara, valamint a Semmelweis Egyetem orvostudományi kara vezeti a legjobb egyetemek listáját.

Megjelent a HVG Diploma című különszáma, benne tíz képzési terület, valamint negyven szak részletes rangsorával.

A minősített oktatók száma, valamint a hallgatók tanulmányiverseny-eredményei, jelentkezés- és pontszámadatai alapján összeállított lista első két helyét az ELTE bölcsészettudományi és természettudományi kara szerezte meg, a harmadik legjobb minősítést – megőrizve 2012-es eredményét – a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara kapta, megelőzve ezzel a Szegedi Tudományegyetem orvosi karát, amely a negyedik helyen végzett.

Az ötödik a Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkara, a hatodik pedig az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara – az utóbbi két helyet javított tavalyi eredményén.

A tíz legjobb közé került a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, valamint a Debreceni Egyetem bölcsész- és orvosi kara is.

Az ELTE bölcsészkara hat éve vezeti az egyetemi-főiskolai karok összesített rangsorát.

A HVG 2013-as felsőoktatási rangsora az idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és az Educatio Nonprofit Kft. adatainak felhasználásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik