Belföld

Eduline: Élmezőnyben a Szegedi Tudományegyetem

24.hu
24.hu

2012. 11. 09. 12:22

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezeti a HVG 2013-as felsőoktatási rangsorát, a főiskolai és egyetemi karok közül idén is a bölcsészettudományi és az orvosi centrumok érték el a legjobb eredményt.

Az eduline.hu oldalon közzétett összegzés szerint az oktatók és a hallgatók kiválósága alapján az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem áll a rangsor élén.
Mint az összegzésben kiemelték: az ELTE eredménye nem okozott meglepetést, bölcsészkara ugyanis hat éve vezeti az egyetemi-főiskolai karok összesített rangsorát.

Az idei adatok alapján a legjobb teljesítményű diákok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanulnak, míg az oktatói kiválóság – a minősített oktatók száma és aránya – alapján a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vezet.

Az összesített kari rangsor első két helyét az ELTE bölcsészettudományi és természettudományi kara szerezte meg, a harmadik legjobb minősítést – megőrizve 2012-es eredményét – a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara kapta, megelőzve ezzel a Szegedi Tudományegyetem orvosi karát, amely a negyedik helyen végzett.

Az ötödik a Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkara, a hatodik pedig az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara: utóbbi két helyet javított tavalyi eredményén. A tíz legjobb közé került a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, valamint a Debreceni Egyetem bölcsész- és orvosi kara is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.