Belföld

Betűbarátok figyelem! Nyitva a szalon!

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2012. 11. 09. 13:44

Pénteken délelőtt hivatalosan is megnyitott a Győri Könyvszalon, hazánk legnagyobb könyves rendezvénye. Az Alkotói Díjat idén Kalász Márton vehette át.

konyvszalon(2)(430x286)(1).jpg (könyvszalon)

Könyvbe burkolózott a teátrum. Természetesen csak az előttünk álló hétvégére, hiszen 2012-ben is a Győri Nemzeti Színház ad otthont a Győri Könyvszalonnak, melyet immár 12. alkalommal rendez meg a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár. A rendezvény megnyitóját pénteken délelőtt, a Nagyszínpadon tartották meg a szervezők, ahol elsőként Fekete Dávid alpolgármester szólt a betűbarátokhoz. „Kötelességünk az, hogy a gazdasági erőnkhöz mérten a kulturális területen is komoly teljesítményt mutassunk fel, és azzal, hogy a testvérvárosainkat is meghívtuk, nyitottá tettük ezt a rendezvényt mindenki számára. Ez is az üzenete a szalonnak, hogy a kultúra, az olvasás, az irodalom igenis elérhető közelségbe kerüljön, és reméljük sokan élnek is ezzel a lehetőséggel” – mondta az alpolgármester.

könyvszalon (könyvszalon)

Az Alkotói Díjat természetesen ebben az esztendőben is átadták egy arra érdemes művésznek, ezúttal Kalász Márton, költő, író, műfordító részesült az elismerésben. „Az írók, költők, de általában a művészi és szellemi emberek nagyon fontosnak tartják ezt a három napot itt Győrben. Így én magam is, és nemcsak azért, mert díjazott lehetek. Amikor valaki átvesz egy kitüntetést, akkor nagymértékben számít az is, hogy kitől kapja a megtiszteltetést, és az, hogy ma Győr városa engem megtisztelt, az leírhatatlan boldogság számomra” – mondta portálunknak Kalász Márton.

könyvszalon (könyvszalon)

A Győr24 természetesen tudósít a könyvszalon eseményeiről!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

smoking sign in coffe shop
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.