Belföld

Betűbarátok figyelem! Nyitva a szalon!

Pénteken délelőtt hivatalosan is megnyitott a Győri Könyvszalon, hazánk legnagyobb könyves rendezvénye. Az Alkotói Díjat idén Kalász Márton vehette át.

Könyvbe burkolózott a teátrum. Természetesen csak az előttünk álló hétvégére, hiszen 2012-ben is a Győri Nemzeti Színház ad otthont a Győri Könyvszalonnak, melyet immár 12. alkalommal rendez meg a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár. A rendezvény megnyitóját pénteken délelőtt, a Nagyszínpadon tartották meg a szervezők, ahol elsőként Fekete Dávid alpolgármester szólt a betűbarátokhoz. „Kötelességünk az, hogy a gazdasági erőnkhöz mérten a kulturális területen is komoly teljesítményt mutassunk fel, és azzal, hogy a testvérvárosainkat is meghívtuk, nyitottá tettük ezt a rendezvényt mindenki számára. Ez is az üzenete a szalonnak, hogy a kultúra, az olvasás, az irodalom igenis elérhető közelségbe kerüljön, és reméljük sokan élnek is ezzel a lehetőséggel” – mondta az alpolgármester.

Az Alkotói Díjat természetesen ebben az esztendőben is átadták egy arra érdemes művésznek, ezúttal Kalász Márton, költő, író, műfordító részesült az elismerésben. „Az írók, költők, de általában a művészi és szellemi emberek nagyon fontosnak tartják ezt a három napot itt Győrben. Így én magam is, és nemcsak azért, mert díjazott lehetek. Amikor valaki átvesz egy kitüntetést, akkor nagymértékben számít az is, hogy kitől kapja a megtiszteltetést, és az, hogy ma Győr városa engem megtisztelt, az leírhatatlan boldogság számomra” – mondta portálunknak Kalász Márton.

A Győr24 természetesen tudósít a könyvszalon eseményeiről!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik