Belföld

Belügyminiszteri elismerő oklevelet kapott Székesfehérvár

Ismét jelentős elismeréssel gazdagodott Székesfehérvár a Virágos Magyarországért Országos Környezetszépítő Versenyen.

Székesfehérvár 1995-ben csatlakozott első ízben a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyhez, és azóta szinte minden évben „hazahozott” egy-egy elismerést. Az idei megmérettetésre több mint 300 település – Fejér megyéből 13 város, illetve falu – nevezett. A zsűri augusztus 2-án járt Székesfehérváron, vizsgálták a rendezettséget, a tisztaságot, a zöldfelületek, parkok gondozottságát, de a bírálati szempontok között volt a helyi önkormányzat, a lakosság, az intézmények és a vállalkozások szerepvállalása is a környezetszépítésben.

A eredményhirdetést ma délelőtt Hévízen rendezték, ahol belügyminiszteri elismerő oklevéllel díjazták Székesfehérvárt a környezetszépítés, a virágosítás, a parkok és közterületek gondozása területén végzett kimagasló szakmai teljesítményéért. A díjat a Városgondnokság ügyvezető igazgatója,Bozai István vette át Székesfehérvár nevében a zalai városban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának oklevelét kapta az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény. Az iskola és a Városgondnokság együttműködésének köszönhetően egész évben bevonják a sajátos nevelési igényű gyerekeket a zöldfelületek gondozásába. A város egyik legforgalmasabb parkja, a Palotai Kapu-park virágosítása, gondozása során idén jelentős szerepet vállaltak a diákok és tanáraik. A díjatBartyik Mihályné, az Arany János Iskola igazgatónője vette át Hévízen.

Ugyancsak elismerést, Rozmaring díjat kapott a Szárcsa Étterem, mint a Közép-dunántúli Régió legdekoratívabbnak ítélt vendéglátóhelye. A díjakat hamarosan sajtótájékoztató keretében mutatják be részletesen Székesfehérváron.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik