Belföld

Pázmándfalui útünnep 500 millióból

Csapucha Adrienn

2012. 11. 08. 16:51

Elkészült a Győrt Bakonybánkkal összekötő mellékút 6 kilométeres, új szakasza, melyet ünnepélyes keretek között csütörtökön avattak fel Pázmándfalun.

Pázmándfalu (Pázmándfalu)

Az átépített pálya európai uniós forrásból, mintegy 523 millió forintból újult meg, a munkálatok során megerősítették a pályaszerkezetet, kitisztították az árkokat és az átereszeket, valamint a padkákat is rendezték. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. becslései szerint, mintegy 3000 pázmándfalui lakos utazási körülményei javulnak a beruházásnak köszönhetően, de közvetve természetesen jóval magasabb ez a számadat, hiszen a közeli Nyalkát és Győrságot is érintette a fejlesztés, sőt sokan Tápszentmiklósról és Lázi felől is ezen az útszakaszon keresztül közelítik meg a kisalföldi megyeszékhelyet. „A közlekedésbiztonság lényegesen javult, nem kell kerülgetni a gödröket, gyakorlatilag egy sima felületű útburkolattal gazdagodtunk, amelynek főleg a téli időszakban lesz jelentősége” – mondta Nagy Imre Gusztáv, a település polgármestere.

A választási ígéreteim között szerepelt ennek az útszakasznak a renoválása, ezért a polgármesterekkel közösen úgy döntöttünk, hogy ha tűzön-vízen keresztül is, de megvalósítjuk elképzeléseinket. Ez most sikerült, és nem titok, hogy tervezzük a folytatást is” – ezt már Kara Ákos, országgyűlési képviselő hangsúlyozta a csütörtöki útátadáson.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.