Belföld

Pázmándfalui útünnep 500 millióból

Elkészült a Győrt Bakonybánkkal összekötő mellékút 6 kilométeres, új szakasza, melyet ünnepélyes keretek között csütörtökön avattak fel Pázmándfalun.

Az átépített pálya európai uniós forrásból, mintegy 523 millió forintból újult meg, a munkálatok során megerősítették a pályaszerkezetet, kitisztították az árkokat és az átereszeket, valamint a padkákat is rendezték. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. becslései szerint, mintegy 3000 pázmándfalui lakos utazási körülményei javulnak a beruházásnak köszönhetően, de közvetve természetesen jóval magasabb ez a számadat, hiszen a közeli Nyalkát és Győrságot is érintette a fejlesztés, sőt sokan Tápszentmiklósról és Lázi felől is ezen az útszakaszon keresztül közelítik meg a kisalföldi megyeszékhelyet. „A közlekedésbiztonság lényegesen javult, nem kell kerülgetni a gödröket, gyakorlatilag egy sima felületű útburkolattal gazdagodtunk, amelynek főleg a téli időszakban lesz jelentősége” – mondta Nagy Imre Gusztáv, a település polgármestere.

A választási ígéreteim között szerepelt ennek az útszakasznak a renoválása, ezért a polgármesterekkel közösen úgy döntöttünk, hogy ha tűzön-vízen keresztül is, de megvalósítjuk elképzeléseinket. Ez most sikerült, és nem titok, hogy tervezzük a folytatást is” – ezt már Kara Ákos, országgyűlési képviselő hangsúlyozta a csütörtöki útátadáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik