Belföld

Ostrom alatt a Széchenyi tér

Nem kell megijedniük a győrieknek, „pusztán” arról van szó, hogy ismeretlen vandálok letörték a téren található makett darabjait. Az alpolgármester felháborítónak tartja az esetet.

Alig pár hónappal ezelőtt, még nyáron, május 26-án avatták fel a Széchenyi tér miniatűr mását, Kiss Péter három és fél millió forintból elkészült alkotását, mely azontúl, hogy díszítő értékkel bír, segít abban, hogy a vakok és a látássérültek is megismerjék városunk barokk központját. Az avatón akkor, Dr. Somogyi Tivadar szólt a megjelentekhez, miszerint úgy vigyázzanak a köztéri alkotásra, mint a saját szemük fényére. Az alpolgármester most ismét a makettért kiált, hiszen a napokban vandál kezek megrongálták a művet, a Mária-oszlopot elhajlították, a bronz keresztet pedig letörték a mini térről.

Az alpolgármester mellett a készítő is szomorúan szembesült a ténnyel, de Kiss Péter szerint nem érdemes kijavítani a szobrot, hisz mihelyst újra régi fényében tündökölne, azonnal tönkretennék ismét. Bár biztonsági kamera van a Széchenyi téren, a rendőrségen ezidáig még senki nem tett bejelentést az üggyel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik