Belföld

Ostrom alatt a Széchenyi tér

Csapucha Adrienn

2012. 11. 08. 06:00

Nem kell megijedniük a győrieknek, „pusztán” arról van szó, hogy ismeretlen vandálok letörték a téren található makett darabjait. Az alpolgármester felháborítónak tartja az esetet.

Széchenyi tér (Széchenyi tér)

Alig pár hónappal ezelőtt, még nyáron, május 26-án avatták fel a Széchenyi tér miniatűr mását, Kiss Péter három és fél millió forintból elkészült alkotását, mely azontúl, hogy díszítő értékkel bír, segít abban, hogy a vakok és a látássérültek is megismerjék városunk barokk központját. Az avatón akkor, Dr. Somogyi Tivadar szólt a megjelentekhez, miszerint úgy vigyázzanak a köztéri alkotásra, mint a saját szemük fényére. Az alpolgármester most ismét a makettért kiált, hiszen a napokban vandál kezek megrongálták a művet, a Mária-oszlopot elhajlították, a bronz keresztet pedig letörték a mini térről.

Széchenyi tér (Széchenyi tér)

Az alpolgármester mellett a készítő is szomorúan szembesült a ténnyel, de Kiss Péter szerint nem érdemes kijavítani a szobrot, hisz mihelyst újra régi fényében tündökölne, azonnal tönkretennék ismét. Bár biztonsági kamera van a Széchenyi téren, a rendőrségen ezidáig még senki nem tett bejelentést az üggyel kapcsolatban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.