Belföld

Matolcsy váratlanul lemondta moszkvai útját

moszkva (moszkva, )
moszkva (moszkva, )

A november 9-i kormányközi ülésen a magyar állampapírok oroszországi eladásáról, a Malévben bennragadt orosz hitelről, illetve a Dunaferr esetleges tulajdonosváltásáról lett volna szó – írja a Napi Gazdaság.

Váratlanul, gyakorlatilag az utolsó pillanatban mondta le moszkvai útját Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. A szaktárca a „miniszter egyéb, előre nem látott hivatali elfoglaltságával” indokolta.

Az államigazgatás munkatársai már hónapok óta dolgoztak a találkozó előkészítésén. A magyar-orosz gazdasági együttműködési kormányközi bizottság ülését ezzel gyakorlatilag az utolsó pillanatban mondta le Budapest, hiszen a találkozó november 9-én lett volna.

A lap információi szerint a találkozó előzetes napirendjén több kényes kérdés is szerepelt. Az orosz fél egyebek közt a paksi atomerőmű bővítésében való részvételről, a Malévben bennragadt tetemes követelésről, a Déli Áramlatról, valamint a 2020-as világkiállítás megrendezésére irányuló orosz pályázat magyar támogatásáról tárgyalt volna. Budapest két kérdést javasolt megbeszélésre: a magyar államkötvények orosz vásárlását, illetve a Dunaferr ügyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik