Belföld

Kellemes őszi idő lesz, néhol 30 fokot is mérnek

Csütörtökön a ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, emellett többórás napsütésre számíthatunk, eső nem várható.

Szárazföldünk északi felén ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok vonulnak nyugatról kelet felé. Emiatt az említett térség fölött gyakran erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, az északi tájakon helyenként havazik. Sekély ciklon okoz változékony, többször felhős időt Délkelet-Európában. Ugyanakkor a Pireneusi-félsziget felől anticiklon nyúlik be a Kárpát-medencéig. Arrafelé változóan felhős, párás az idő, csapadék csak elvétve fordul elő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi vidékén többnyire 3, 11 fok között alakul, de a Skandináv-félszigeten helyenként csak +2, -4 fok van. A déli területeken enyhébb az idő, ott a kora délutáni órákra általában 14, 22 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Balkán-félszigeten 24, 30 fokot is mérnek.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé eleinte még kissé nedvesebb, majd szárazabb, egyre enyhébb levegő áramlik.

Szerdán többször erősen megnövekszik a felhőzet, főleg északon, északnyugaton néhol jelentéktelen eső előfordulhat. Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, csapadék már nem valószínű. Hajnalban főként északkeleten és délnyugaton köd képződhet. Csütörtökön a ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, emellett többórás napsütésre számíthatunk, eső nem várható. Az eleinte északon még többfelé erős, helyenként viharos nyugati, északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, majd csütörtökön délnyugatira fordul és megélénkül.

Az Időkép adatai szerint egyes térségekben 18-19 fokig emelkedett a hőmérséklet csütörtökön.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9, 14 fok között valószínű.

A további előrejelzések szerint számottevő csapadékra vasárnapig nincs kilátás. A hőmérséklet is kellemes marad a novemberben megszokotthoz képest: 10-15 fok lesz a maximum érték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik