Belföld

Bajos szétbútorozás Mezőhegyesen

Bár a megyei kormányhivatallal az önkormányzat aláírta a járási megállapodást, két dologban azonban gondjai vannak vele.

“Tavaly ilyenkor kormányablakban gondolkodhattunk. Jelenleg Mezőhegyesen járási kirendeltség nyitásáról van szó.” – summáz az önkormányzat.  A részletekről szólva arról tájékoztatnak: a jelenlegi Városháza teljes földszintjét adják át a Békés Megyei Kormányhivatal Mezőkovácsházi Járási Hivatala és Mezőhegyesi Járási Kirendeltsége kialakítására.

„A járási kirendeltségi státusszal elégedettek lehetünk. Legalább egyik törekvésünket elértük.” –írják az önkormányzatnál, ahol  a megállapodás egyik pontját  azonban „némiképp aggályosnak” tartják.

„Gépjárművet nem adtunk át – nem is lenne miből, ennek ellenére a szövegezés tartalmazza, de a megállapodás melléklete nem” – pontosít az önkormányzat. Az átadásra váró földszinti iroda három éve készült ügyfélpultjainak, beépített szekrényenek maradásáról is egyeztetni kellene az önkormányzat szerint a Békés Megyei Kormányhivatallal.

Az önkormányzat közlése szerint a hivatal képviselője elismerte, hogy a bútorzat valóban jóval több, mint amennyit a feladattal és létszámmal át kellene adni, viszont állásontja szerint semmi nem jogosítja fel őket, hogy ez ügyben érdemben tárgyalhassanak. Így a mezőhegyesi közgyűlés jobb híján térítésmentesen adja át a városházi földszint valamennyi ingóságát a kormányhivatalnak, dacára annak, hogy tudják:  „lényegesen” többet adnak át, mint amennyit  kellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik