Belföld

Mi köze Gyurcsánynak Haág Zalánhoz?

Korábban Botka László a Fideszt, a KDNP-s Haág Zalán a polgármestert a Demokratikus Koalíció Szeged pedig most Haág Zalánt kéri ki magának.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: Haág Zalán a KDNP szegedi elnöke bocsánatkérésre szólította fel Botka Lászlót, mert a járásokról szóló közgyűlési vitában a polgármester egy mondatában úgy fogalmazott: : „…a Fidesz igazi demokrata, pedig ugye közénk is lövethetne.”

Haág Zalán pártja nevében ezt azért tartotta közleményében felháborítónak, mert szerinte Botka László segítette hatalomra  Gyurcsány Ferencet, akinek a miniszerelnöksége alatt, ahogy a közleménye fogalmaz, „a forradalom ötvenedik évfordulóján, 2006. október 23-án valóban ártatlan emberekre lőttek, illetve őket megnyomorították, megalázták”.

A Demokratikus Koalíció szegedi szervezete most a Szeged24-nek eljuttatott közleményben reagált Haág Zalánra, azt írva, hogy nem értik: mi köze Gyurcsány Ferencnek Haág Zalán Botka Lászlóval folytatott vitájához.

„Nem értjük, hogy miért jó a KDNP szegedi szervezetének, ha folyamatosan a múltba fordul vissza. Sajnálatosnak tarjuk, hogy azokat az embereket nevezi az elnök úr ártatlannak, akik 2006-ban tönkretették köztereinket, felgyújtották és kifosztották a televízió székházát, rátámadtak a rend őreire” – írják a DK szegedi koordinátora, Orosz Gábor által jegyzett dokumentumban.

A szegedi DK felszólítja Haág Zalánt arra is, hogy ne mondjon véleményt „több tízezer szegedi” nevében, mert erre szerintük senki sem adott neki felhatalmazást.

A közlemény szerint szomorú, hogy a KDNP szegedi elnöke “a demokrácia élharcosaként tünteti fel magát”, miközben az ellezéki párt szerint Haág Zalán egy olyan pártszövetségnek a tagja, amely az előzetes választási regisztrációval és az önkormányzatiság felszámolásával „alapjaiban rengeti meg a 22 éves köztársaság demokratikus pilléreit.” A szegedi DK szerint  a KDNP  „Orbán Viktor és a Fidesz mellett bűnrészes négymillió magyar létminimum alá szorításában” – áll a dokumentumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik