Belföld

Kormánymegbízottak nagyobb hatalommal

24.hu
24.hu

2012. 11. 07. 11:13

Jövő héttől nagyobb hatáskör összpontosul a kormánymegbízottak kezében, így a Csongrád megyeiében is.

Jövő hétfőtől soron kívüli feladatvégzésre vagy mulasztás pótlására utasíthatják a jövőben a kormánymegbízottak az eljáró hatóságok vezetőit a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások esetében. Csongrád megyében ezt teheti majd B. Nagy László is, miután a parlament 243 igen 103 nem ellenében elfogadta az erről szóló törvénymódosítást.

 

A kiemelt jelentőségű ügyekben koordinációs feladatokra kijelölt kormánymegbízottaknak a kabinet tagjai, az önálló szabályozó szervek, az autonóm államigazgatási szervek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, és a rendvédelmi szervek vezetői esetében nem adhatnak utasítást.

Egy kiemelt beruházásnál egyébként a kérelmeket soron kívül kell elbírálni, az ügyintézési határidő pedig legfeljebb két hónap lehet, bizonyos esetekben pedig ennél is rövidebb.

A Csongrád megyei kormánymegbízott, a fideszes B. Nagy László a szegedi polgármester Botka László kihívójaként indult az előző polgármesteri választáson, majd bekerült a szegedi közgyűlésbe. Testületi mandátumáról akkor mondott le, amikor a Csongrád megyei kormányhivatal élére került.  

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.