Belföld

Holnap minden akciós a neten?

Csütörtökön lesz az internetes vásárlás napja. Több száz webshopnál lehet kedvezményesen venni ezt-azt.

A DotcommerceDay szervezői szerint a holnapi esemény nem csupán egynapos akció, hanem egy mozgalom is, amellyel bátorítani akarják az embereket az internetes vásárlásra.

Tavaly már volt ilyen nap, akkor 400 webshop kínált kedvezményeket, köztük a Bookline, az Extreme Digital, a T-Mobile, a Praktiker, a Netpincér és az easyJet.

A rendezvényhez a webshopok ingyen csatlakozhatnak. Egyetlen feltétel van: egy napra előállni valami egyedi akcióval, árengedménnyel, ingyen házhozszállítással, kettőt fizet, hármat kap akciókkal vagy a vásárlás mellé adott ajándékkal.


Ingyenes házhozszállítás?Fotó: Northfoto

Az időpontválasztás sem véletlen, a cél felpörgetni a karácsonyi vásárlást. Tavaly mobiltelefon volt a legnépszerűbb webshopos ajándék, majd az LCD és plazmatévék és a notebookok következtek sorban. Digitális fényképezőket, táblagépeket és játékkonzolokat is sokan vettek neten.

A magyarok még mindig elég bizalmatlanok a netes költekezéssel, sőt egyre bizalmatlanabbak, két éve még a megkérdezettek 66 százaléka tervezett online vásárlást, a nyár végi felmérés szerint azonban ez most csak 54 százalék.

A webshopok népszerűtlenségének oka egyszerű, sokan kételkednek abban, hogy az internetes fizetési rendszer bizalmasan kezeli a bankkártyaadataikat.

A magyarországi internetes vásárlási oldalak esetében általában nem közvetlenül a kereskedőnek kell fizetni, hanem az ügyfelet átirányítják valamely bank fizető oldalára. Amellett, hogy a bankok fizetési rendszere adatbiztonsági szempontból sokkal megbízhatóbb, a kereskedő nem fér hozzá a személyes adatainkhoz és a kártyabirtokos azonosítását szolgáló ellenőrző kódhoz sem – olvasható a Pénzcentrum.hun.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik