Belföld

Szuperszállodák: ünnepekben is jól teljesítenek

Évről-évre jó foglalási adatokat produkálnak a győri hotelek, és ez akkor is igaz, amikor hosszú hétvégéről vagy ünnepekről van szó. A következő nagy állomás az advent, a karácsony és a szilveszter.

Rövid munkahéttel teltek október utolsó és november első napjai, és ez a szállodák könyvében is nyomot hagyott. Sokan keresték fel a szünetben a kisalföldi megyeszékhelyt, így a legnagyobb vendéglátóegységekbe is érkeztek turisták, hogy a négynapos ünnepet Győrben töltsék. „Nem panaszkodhatunk, hiszen csütörtöktől-vasárnapig folyamatosan fogadtuk a látogatókat. Ennek persze több oka van, egyrészt az, hogy természetesen sokan az aktív pihenés mellett döntöttek, de nálunk az Ibisben az Audi beruházásához kapcsolódó szobafoglalások is számottevőek még ünnepeken is, nem utolsósorban pedig városunkban lépett fel a Lord of the dance csapata, akik kulturális viszonylatban segítették a példás statisztika kialakulását” – mondta portálunknak Tóth Tamás, az Ibis Győr szállodaigazgatója.

Néhány sarokkal arrébb, a belváros szívében, a Hotel Rába City Centerben is alig akadt üres szoba, igaz ebben a szállodában már inkább az adventi időszakra készülnek. „A vásári forgatag és a díszes ruhába öltözött belvárosi utcák nagyon kedveltek a turisták körében, nem véletlen, hogy ebben a periódusban is sokszor telt házzal üzemelünk. És nyakunkon a szilveszter is, vagyis akad még feladatunk erre az évre bőven” – ezt már Horváth Ottó igazgató mesélte a Győr24-nek.

Győrben egyébként az elmúlt években 40 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, ami a turizmus szempontjából óriási jelentőséggel bír. Ez pedig egyaránt köszönhető a magas színvonalú szolgáltatásoknak, egy kedves mosolynak, de a város kulturális és gazdasági életének is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik