Belföld

Legyávázták a Fideszt Bajnaiék

A Haza és Haladás Egyesület szerint Rogán Antal „leegyszerűsítő módon és lejárató szándékkal” vádolta meg a Bajnai-kormányt az államadósság növelésével.

Kapcsolódó cikkek

A Haza és Haladás Egyesület úgy véli: szemben a Fidesz populista szólamaival, Magyarország 2009–2010-ben megállította az eladósodás ütemét. A fájdalmas, de gyors és fenntartható eszközöket használó válságkezelés hatására az ország kijött a válságból, növekedési pályára állt.

Az egyesület szerint a jelenlegi kormány fenntarthatatlan – és egyszeri bevételt hozó – költségvetési intézkedéseivel úgy öli meg a gazdasági növekedés esélyét, hogy közben semmit sem tesz az államadósság hosszú távú csökkentése érdekében.

Szerintük nem jó kormányzás az a gyakorlat, amely az emberek megtakarításainak az elkobzásával csökkenti az államadósságot. „Mivel a Fidesz gyáva ahhoz, hogy ezt őszintén elmondja a magyar polgároknak, és képtelen arra, hogy tisztességes gazdaságpolitikával helyreállítsa az ország – általa szétvert – nemzetközi hitelképességét és megbízhatóságát, folyamatosan politikai ellenfelei lejáratására használja az államadósság problémáját” – áll az egyesület közleményében.

Rogán Antal polgármesterként az V. kerületet „tette az ország legeladósodottabb önkormányzatává, így a maga területén éppen azt csinálta, amit most másokon számon kér” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik