Belföld

Hárommilliárd forint fejlesztési pézt kap a Dél-alföldi régió

24.hu
24.hu

2012. 11. 06. 17:26

Oktatási intézmények, a régió lakosságának egészségtudatos fejlesztése, árvízvédelmi beruházások, valamint kerékpárutak is épülnek a Dél-alföldi régióban.

A Regionális Operatív Programok keretében 28 támogatási konstrukcióban az előzőleg forráshiány miatt tartaléklistára került több száz pályázat részesülhet támogatásban. Az Új Széchenyi Terv 30 milliárd forinttal támogatja a gazdaság, környezetvédelem, közlekedés- és humán szolgáltatás tématerületeken megvalósuló fejlesztéseket.

Országos szinten a gazdaságfejlesztés tématerületen több mint 12,1 milliárd Ft támogatás kiosztására kerül sor. Ezek lehetővé teszik a kis- és középvállalkozások telephelyeinek fejlesztését, élénkítve a helyi termelést és munkaerő piacot. Az ipartelepítés támogatásának hatására pedig remélhetőleg még több munkahely kerül megtartásra illetve kialakításra a régiókban.

A Dél-alföldi régióban összesen 3 milliárd forintnál is több beruházás valósulhat meg, melyekből oktatási intézmények, a régió lakosságának egészségtudatos fejlesztése történik, valamint kerékpárút építésére is lehetőség nyílik. A Dél-alföldi, Dél-dunántúli és Közép-dunántúli régióban 6,2 milliárd forint értékű környezetvédelmi fejlesztésnek köszönhetően a településeknek lehetőségük nyílik régóta esedékes vízvédelmi rendszereik kialakítására, megvédve a lakosság értékeit hirtelen lezúduló csapadék valamint belvíz veszély esetén, mely az elmúlt években jelentős károkat okozott.

A Dél-alföldi régióban Szabadszálláson például a fiatalok testmozgásra ösztönzése és kapcsolódó ingatlanfejlesztés valósulhat meg az Új Széchenyi Terv 39 millió forintos támogatásával.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.