Belföld

Az LMP nem a tettest, a megoldást keresi

vágó gábor (i) (vágó gábor)
vágó gábor (i) (vágó gábor)

Az ellenzéki párt szerint végre konszenzus kellene a gazdaságpolitikáról.

Az LMP vezérszónokai szerint abban kell konszenzusra jutni, hogyan alakítható ki egy olyan kiszámítható gazdaságpolitika, amely olcsóbbá teszi az adósságszolgálatot. Vágó Gábor közölte: ehhez meg kell egyezni abban, hogy a gazdasági növekedés érdekében szükség van a hitelezés beindítására. “Nem azt kérdezzük, hogy ki a hibás, hanem arra vagyunk kíváncsiak, hogy hogyan alakult ki ez a helyzet, és miként tudnánk ebből kilábalni” – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.(Ennél a résznél Matolcsy György távozik az ülésről.)

Vágó Gábor szerint azért kell egyre többet fizetni a kamatokért, mert a hitelezők egyre kevésbé hisznek nekünk. Nem biztosak abban, hogy Magyarország vissza tudja fizetni a pénzt. Arról is beszélt, hogy 2002 és 2008 között kiugróan magas államadósságot produkált a kormány. Ennek az oka szerinte a pazarló költségvetés volt.

Frakciótársa, Szél Bernadett szerint ha a kormány elkötelezett lenne az államadósság elleni harcban, akkor nem a felső középosztályt támogatná, nem presztízsberuházásokra vagy kormányzati kommunikációra költené az ország pénzét, hanem adósságcsökkentésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik