Belföld

Viharos széllel és esővel érkezett a hidegfront

Több fokkal esik a hőmérséklet, a hét további részében pedig a hajnali órákban már mínuszokra is készülni kell. Többször megélénkülhet a szél, lehetnek záporok, de havazás nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzésében azt írta: hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég. A reggeli órákban még csak északon és nyugaton, később már országszerte lehet számítani esőre, záporra, néhol – főként délen – zivatar is kialakulhat. Többfelé jelentős mennyiségű csapadék várható, sokfelé pedig megerősödhet, sőt több helyen viharossá is fokozódhat a szél, amely estétől fokozatosan mérséklődik majd.

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű. Északnyugaton már délelőtt, a déli óráktól kezdve pedig másutt is csökken a hőmérséklet. A nappali maximumok a Fertő-tó térségében 10 Celsius-fok alatt, máshol többnyire 10 és 16 fok között, a déli határvidéken és a Tiszántúlon még 17-21 fok körül alakulhatnak.

Kedden főként a nap második felében fordulhat elő elszórtan eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A leghidegebb órákban 0 és plusz 6 fok lehet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10-15 fok között alakul.

Szerdán számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7-12 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, estig még nem várható csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok lehet. Nappal 9-14 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken néhol megerősödhet a szél, a minimumok 0 és plusz 7, a maximumok 6-12 fok között alakulhatnak. Pénteken és szombaton is többfelé várható  eső, zápor. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5-10 fok között alakul.

Vasárnap még eleinte keleten és északkeleten lehet eső, majd ott is megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között alakulhat a hőmérséklet, majd nappal 6-11 fokig melegedhet az idő – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik